Μια 11αδα θρυλικές γκολάρες

12:20 18/9/2013 - Πηγή: Bam

Το καταπληκτικό γκολ του Βλάντιμιρ Βάις δεν έφτανε χθες στον Ολυμπιακό απέναντι στην Παρί (1-4). Έδωσε όμως συνέχεια στην αλυσίδα των εξαιρετικών τερμάτων της ομάδας στη διοργάνωση.

Ποτέ δεν είναι ωραίο να χάνεις. Όμως ορισμένες στιγμές μένουν στη μνήμη των φιλάθλων περισσότερο και από το αποτέλεσμα.

Είναι κάποια γκολ
που ακόμη και σε κακές βραδιές, σαν τη χθεσινή της ήττας του Ολυμπιακού από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο κόσμος δεν τα ξεχνά. Και οι «ερυθρόλευκοι» διανύοντας τον 15ο χρόνο τους στο Champions League έχουν πολλά τέτοια να θυμούνται…

1997: Ολυμπιακός Πόρτο 1-0

Καλύτερη πρώτη εμφάνιση σε ομίλους Champions League δεν γίνεται. Ο Ίβιτς σερβίρει στον Γιαννακόπουλο κι εκείνος με ένα σουτ-διασταύρωση «βολίδας» με λόμπα πετυχαίνει το γκολ της νίκης απέναντι στην Πόρτο.

1998: Ολυμπιακός-Κροάσια Ζάγκρεμπ 2-0

Ο Ολυμπιακός προηγείται της Κροάσια, αλλά περνά δύσκολες στιγμές με τον Ελευθερόπουλο να κατεβάζει τα ρολά. Μέχρι να έρθει ο Γκόγκιτς κι αφού ντριμπλάρει δύο φορές τον ίδιο αντίπαλο να κεραυνοβολήσει από δύσκολη γωνία τους Κροάτες.

1999: Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-0

Το 1-0 είναι φτωχό για την απόδοση του Ολυμπιακού απέναντι στον Άγιαξ. Το γκολ του Αλεξανδρή, ωστόσο, αξίζει για… πολλά.

2003: Ολυμπιακός-Γαλατά 3-0

Ο Ζιοβάνι ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μία μαγική βραδιά στη Ριζούπολη. Ο Μοντραγκόν κάνει έξοδο για να τον σταματήσει, αλλά ο «μάγος» από τη Βραζιλία τον κρεμά…

2004: Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 3-1

Η βραδιά αρχίζει ονειρεμένα για τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ισοπαλία για να προκριθεί και τελικά προηγείται στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ από την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ο οποίος είχε κερδίσει και την… εσχάτη των ποινών (γιατί από εκεί ήταν σαν πέναλτι για τον ίδιο). Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, ανήκει στους γηπεδούχους που επικρατούν 3-1 και προκρίνονται.

2005: Ολυμπιακός-Ρεάλ 2-1

Αδιάφορο ματς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αλλά μία νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και με τα δεύτερά της, προσφέρει πάντα κίνητρο. Ο Ερόλ Μπουλούτ με εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής οδηγεί τον Ολυμπιακό στο ζητούμενο.

2007: Ολυμπιακός-Βέρντερ 3-0

Ο Στολτίδης κάνει τα πάντα στον αγώνα. Πρωτίστως, όμως, ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη με «ξερό» σουτ εκτός περιοχής.

2007: Βέρντερ-Ολυμπιακός 1-3

Ο εφιάλτης των Γερμανών με τον Στολτίδη αναβιώνει. Όχι από τον ίδιο, αλλά δια ποδός Πατσατζόγλου, που με «οβίδα» ανοίγει το δρόμο για το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στην ιστορία του στο Champions League.

2012: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός μπαίνει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το καταπληκτικό σουτ του Φετφατζίδη χαρίζει τη νίκη στη Μασσαλία.

Olympique Marseille vs Olympiakos 0-1 Fetfatzidis από vivinamou

2012: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κίνητρο πέρα από το γόητρο, αλλά θέλει τη νίκη απέναντι στην ελλιπή Άρσεναλ. Ο Μήτρογλου με εξαιρετικό δεξί σουτ εκτός περιοχής ολοκληρώνει την ανατροπή.

2013: Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Ολυμπιακός μπαίνει με το αριστερό στους ομίλους του Champions League. Όμως το τρομερό σόλο του Βάις, που αδειάζει όλη την άμυνα των αντιπάλων ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1 θα μείνει αξέχαστο.
Keywords
Τυχαία Θέματα