Ακροδεξιός ο δράστης της Αμφιάλης!

11:56 18/9/2013 - Πηγή: Bam

Σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς ανήκει ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου αριστερού, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Χρυσής Αυγής.

Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται το τραγικό περιστατικό της Αμφιάλης. Ο 45χρονος που συνελήφθη

για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μετά τα μεσάνυχτα, ομολόγησε την πράξη του, καθώς και ότι ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς. Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της η Χρυσή Αυγή. Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στον τόπο της δολοφονίας στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα κίνητρα της ειδεχθούς πράξης πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση, δεδομένου ότι ο 34χρονος που έχασε τη ζωή του ανήκε στο χώρο της Αριστεράς.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, στον άτυχο άνδρα είχαν στήσει ενέδρα άτομα που κινούνται στο χώρο της Χρυσής Αυγής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : «Συμμορία δολοφόνων η Χρυσή Αυγή»

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπολύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει :

«Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι».

Και προσθέτει : «Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Κασιδιάρης : Καμία σχέση με το φονικό

Σε κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε ανάμιξης μελών της Χρυσής Αυγής στο τραγικό περιστατικό προχώρησε ο Ηλίας Κασιδάρης.

Ο εκπρόσωπος της ΧΑ κάνει λόγο για «άθλιους συκοφάντες» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσους «εμπλέκουν (το κόμμα) καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα».

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι «προφανώς το έγκλημα αυτό δεν είχε πολιτικά κίνητρα».

KKE: Θρασύδειλοι φασίστες δολοφόνοι

Συνολική επίθεση του ΚΚΕ στη Χρυσή Αυγή, την οποία κατηγορεί για τρομοκρατική δράση με την ανοχή του συστήματος.

Το κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για «θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής» και τονίζει : «Η εγκληματική και δολοφονική δράση της ΧΑ έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία».

Και προσθέτει : «Τονίζει ότι αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα».

«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Παπαδημούλης : «Να σαπίσουν στη φυλακή»

Καυστικός για τη δράση της Χρυσής Αυγής εμφανίσθηκε -μέσω Twitter- ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι : «Η ανοχή προς την Χρυσή Αυγή έφερε νεκρό» και ζητά «να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες».

Παράλληλα καλεί σε «αντιφασιστικό μέτωπο τώρα» και συμπληρώνει : «Μαζικά - ειρηνικά για τη δημοκρατική ομαλότητα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας ήταν μουσικός hip hop. Στις 6 το απόγευμα στο σημείο που έπεσε νεκρός θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα