Με βέτο προειδοποιεί η Ελλάδα τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό!

09:52 25/2/2016 - Πηγή: Bam

Κλειστά τα σύνορα στην Ειδομένη από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν από τα νησιά. 1.352 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στις 6.30 το πρωί της Πέμπτης από Χίο και Μυτιλήνη. 900 άτομα κοιμήθηκαν χθες το βράδυ σε πούλμαν στην Καβάλα, ενώ αναμένονται άλλοι χίλιοι σήμερα από τη Λέσβο.

Σταματημένα από την αστυνομία κατά μήκος της εθνικής οδού δεκάδες λεωφορεία
προκειμένου να γίνει καταμερισμός των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας. Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα Διαβατά. Σχεδόν πλήρη είναι τα κέντρα στην Αθήνα.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα καταφύγει στην άσκηση βέτο στα όργανα της Ε.Ε ως μοχλό πίεσης προκειμένου να εξασφαλίσει συλλογική ευρωπαϊκή διαχείριση του προσφυγικού απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου. Εξαπέλυσε ταυτόχρονα και σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν ήταν παρών προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ.

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα ο κ. Τσίπρας επιλέγει το δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. Για χυδαία επίθεση Τσίπρα στον κύριο Μητσοτάκη ενώ γνώριζε ότι ήταν παρών στο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο της Κύπρου μίλησε σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Συνάντηση αγροτών των μπλόκων της Νίκαιας, του Προμαχώνα ΚΑΙ των Μαλγάρων με τον πρωθυπουργό στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στον απόηχο της εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Κουτζαμάνη να ασκηθούν διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση με το κύκλωμα των εκβιαστών εκδοτών οι οποίοι διαπραγματεύονταν μεγάλα διαφημιστικά πακέτα από δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. «Ποια είναι η σχέση κάποιων ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα κουμάσια;», διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε : Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης και ποια ήταν η συνεργασία του με αυτό το κύκλωμα;». Αναφερόμενος στο θέμα ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι, «αυτοί οι εκβιαστές είχαν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν στο παρελθόν. Αυτά τελειώσανε. Τα πράγματα αλλάξανε».

Σοβαρά επεισόδια χθες βράδυ σε κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι, όπου οπαδοί του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν με φιλάθλους της Άντερλεχτ, που βρίσκονται στην Αθήνα για τον σημερινό αγώνα με τους Πειραιώτες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις μόνον Βέλγων διότι οι υπόλοιποι συμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, στην Αττική. Μέχρι τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.


Keywords
Τυχαία Θέματα