Με την πετυχημένη συνταγή

17:43 28/5/2017 - Πηγή: Bam
Είπαμε ότι θα ασχοληθούμε για λίγες μέρες κυρίως με το μπάσκετ, είπαμε ότι τα ποδοσφαιρικά θα είναι παρένθεση τουλάχιστον μέχρι την κατάκτηση μιας ακόμα κούπας, αυτό που δεν είπαμε είναι ότι τα δύο μπορούν να συνδυαστούν.Κατά κάποιο τρόπο οι ποδοσφαιρικοί να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν μια πετυχημένη συνταγή που κρατά τους μπασκετικούς στον αφρό και τους βοηθά όχι μόνο να πετυχαίνουν τους στόχους τους αλλά και να βάζουν από κάτω αντιπάλους που ξοδεύουν δύο φορτηγά λεφτά. Κι ένα παιδί του δημοτικού σχολείου να ρωτήσεις θα σου πει ότι η επιτυχία του μπασκετικού Ολυμπιακού
οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Έλληνες παίκτες που διαθέτει και στον κορμό των Ελλήνων παικτών που βοηθά όσους έρχονται να αποδίδουν καλύτερα.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Ολυμπιακός. Ήδη υπάρχει καλή μαγιά από πέρυσι, ο Ολυμπιακός έχει έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, τον Φορτούνη, έχει τον γκολκίπερ της Ελλάδας για τα επόμενα 15 χρόνια, τον Καπίνο ενώ διαθέτει και μια σειρά από σπουδαίους πιτσιρικάδες σαν τον Μανθάτη, τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου που έχουν ήδη πολλές πολύτιμες παραστάσεις από την πρώτη ομάδα και είναι σίγουρο ότι τη νέα σεζόν μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Βάλε δίπλα σε αυτούς και τον Μπουχαλάκη, βάλε τον Γιαννιώτα που επιστρέφει αλλά και τον Λαϊφη που ίσως γυρίσει, βάλε και τους νέους που πατάνε Ρέντη (Γιαννιώτης, Σιώπης, Ρισβάνης, Κούτρης) κι έχεις μια εξαιρετική παρέα Ελλήνων πάνω στην οποία μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου. Τι μένει; Να πάρεις δύο παίκτες σε κάθε γραμμή ποιοτικούς και να φτιάξεις ένα αχτύπητο ρόστερ. Παίρνεις δύο αμυντικούς, δύο χαφ και δύο επιθετικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και καθαρίζεις. Και καθαρίζεις για καιρό, δεδομένου ότι χτίζεις μια ομάδα που μπορεί να μείνει ίδια για αρκετό καιρό.

Μια ομάδα με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο που – όπως και να το κάνουμε – είναι πολύτιμο. Όσο διαφορετικά και να είναι τα αθλήματα μεταξύ τους, όσο και να μην μπορείς να βρεις στο ποδόσφαιρο Σπανούλη και Πρίντεζη τη συνταγή με την οποία πετυχαίνει συνεχώς ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν μπορείς να την αγνοήσεις. Μπορείς αντίθετα να προσπαθήσεις να την αντιγράψεις.

Μπάμπης Χριστόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα