Με Σισοκό πήρε το εισιτήριο για τους 8

00:15 3/2/2017 - Πηγή: Bam
Στους 8 του κυπέλλου Ελλάδος ο Θρύλος! Νίκησε 2-0 τον Άρη με γκολ των Σισοκό και Νικολάου.

Με τον Αλί Σισοκό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας με σκορ 2-0 του Άρη. Ο Νικολάου με κεφαλιά στο 86’ το τελικό σκορ. Θετικό ντεμπούτο για Παρέδες!

Το
ματς

Σε ένα... φτωχό πρώτο ημίχρονο, ο «νέος» Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του ματς! Ο Παρέδες χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο να προσαρμοστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», άλλα όταν βρήκε τα πατήματα του θύμισε... Μαζουακού με την διεισδυτικότητα και τα ανεβάσματα του!

Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας και έψαχνε να βρει τρόπο να χτυπήσει την εστία του Άρης, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην περιοχή με ορθολογικές κινήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να απειλούν με μακρινά σουτ, πότε του Μπουχαλάκη και πότε του Μανθάτη. Οι νεαροί δοκίμασαν αρκετές φορές τα πόδια τους από μέση απόσταση, όμως η μπάλα σε όλες τις περιπτώσεις έφευγε πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου.

Από εκτέλεση φάουλ στο 24΄ο Ολυμπιακός απείλησε, ουσιαστικά για πρώτη φορά, την εστία του Άρη. Συγκεκριμένα ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε από έξω δεξιά και ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Αναγνωστόπουλος σε ετοιμότητα μπλόκαρε. Ο Άρης έμενε καλά κλεισμένος πίσω και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση με την ταχύτητα του Μπαργκάν, άλλα ποτέ δεν έφτασε με αξιώσεις κοντά στην εστία του Λεάλι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ κάτι που έδινε το πλεονέκτημα στους ερυθρολεύκους!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και να μην αφήσει τον Άρη να ελπίζει! Αφού προειδοποίησε με σου του Μανθάτη στο 48’, δύο λεπτά αργότερα, ο Σισοκό έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Συγκεκριμένα, από γλυκιά σέντρα του Μανθάτη, ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Άρη και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου εντελώς αμαρκάριστος ο Σισοκό έκανε το 1-0! Στο 60’ οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ανσαριφάρντ, όμως ο βοηθός, υπέδειξε σωστά οφσάιντ στον Καρντόσο, στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Άρης πίεσε να βάλει ένα γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα και θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως ο Μπαργκάν αστόχησε και στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι!

Στο 86’ ο Νικολάου από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το τελικό 2-0 σφραγίζοντας την πρόκριση για τον Ολυμπιακό!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Λεάλι , Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό , Μπουχαλάκης, Μαρτίνς(76’ Ρομαό), Ελιουνούσι(71’ Σεμπά), Μανθάτης , Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο, Ντούνης, Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά(70’ Ανάκογλου), Μπαργκάν

πηγή: sportotal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα