«Μάχη» Βαρουφάκη – Φέρχοφσταντ στο twitter!

11:51 10/6/2015 - Πηγή: Bam

Κόντρα μέσω twitter ξέσπασε ανάμεσα στον επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, και τον Γιάνη Βαρουφάκη για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο 62χρονος πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, σχολιάζοντας την πρόσφατη ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη σε συνέδριο στο Βερολίνο έγραψε :

«Χαλαρώστε και μεταρρυθμίστε την Ελλάδα».

Στον κεντροδεξιό

πολιτικό, επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε άμεσα ο Γιάνης Βαρουφάκης, φυσικά με tweet :

«Αυτό ακριβώς ζητάμε κι εμείς. Μια ευκαιρία για βαθιά μεταρρύθμιση. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει με ακόμη περισσότερη λιτότητα...».

Yanis Varoufakis ‏@yanisvaroufakis

@GuyVerhofstadt This is precisely what we ask for: An opportunity to reform deeply. Which cannot be done under even greater austerity...

Ο Γκι Φέρχοφσταντ δεν παρεμβαίνει πρώτη φορά, αυτή την περίοδο, στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου είχε ζητήσει να τελειώσει το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου (1999-2008) είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, σε εκδήλωση του «Ποταμιού» με θέμα τις προοπτικές των νέων στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το «Ποτάμι» είπε ότι «πρέπει να είναι ισχυρό, διότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».

Συμπλήρωσε πως η Ευρώπη περιμένει σοβαρές αλλαγές για να τελειώσει το πελατειακό σύστημα, να ανοίξουν οι αγορές και να μπορέσουν οι νέοι να μπουν σε κλειστά επαγγέλματα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο κ. Φέρχοφσταντ είναι φίλος της Ελλάδας, η οποία χρειάζεται συμμάχους σαν κι αυτόν.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα