"Καρφί" της Μέρκελ ο Σνόουντεν!

12:54 1/11/2013 - Πηγή: Bam

Τη συνεργασία Σνόουντεν - Γερμανίας στην έρευνα για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ, σηματοδοτεί η συνάντησή του με μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου στη Μόσχα.

Πρόθυμος να συνεργαστεί για τη γερμανική έρευνα σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις φαίνεται ότι είναι ο αμερικανός πρώην κατάσκοπος Έντουαρντ Σνόουντεν. Η έρευνα αποτελεί προτεραιότητα για το Βερολίνο ιδιαίτερα μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για την παρακολούθηση

του κινητού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Μόσχα μετέβη ο Χανς Κρίστιαν Στόμπελε των Πρασίνων, βουλευτής του γερμανικού Κοινοβουλίου, για να συναντήσει τον Σνόουντεν. Ο τελευταίος εκδήλωσε την επιθυμία του να συμβάλλει στις γερμανικές έρευνες. Όπως τόνισε ο Στόμπελε, ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται να «γνωρίζει πολλά».

Ο Σνόουντεν παρέδωσε στο γερμανό βουλευτή επιστολή με πολύτιμες πληροφορίες τις οποίες ο κύριος Στόμπελε ανέλαβε να διαβιβάσει στη γερμανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, αμφίβολη φαίνεται να είναι η περίπτωση της μετάβασης του Σνόουντεν στη Γερμανία για να συμπεριληφθεί η μαρτυρία του. Πιθανότερο σενάριο η εξ αποστάσεως κατάθεσή του ή η μεταφορά του υπό ειδικό καθεστώς στο Βερολίνο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα