«Ιερός» αναβρασμός για τη Σία!

11:50 28/9/2015 - Πηγή: Bam

«Ρήξη» στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού για απλοποίηση των διαδικασιών απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και παρά την προσπάθεια της Σίας Αναγνωστοπούλου να ρίξει τους τόνους, για το θέμα θα συναντηθεί την Τρίτη το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Δουλειά πιάνει και πάλι από σήμερα, πρώτη φορά μετά τις εκλογές,

το Κουαρτέτο των Θεσμών. Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν, τα οποία έχουν αναλάβει να παρέχουν τεχνική βοήθεια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Σκοπός της αυτοπρόσωπης παρουσίας είναι να αποφευχθούν «λάθη» και αστοχίες στο τρέχον, δύσκολο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, αλλά είναι αναγκαίο και για την άλλη πλευρά να εκπληρώσει τις δικές της για να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη.Ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σήμερα στην δεξίωση που παραθέτει ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ την Τετάρτη, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, θα επισκεφθούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου, ενός κυβερνητικού οργάνου που θα ασχολείται με σημαντικά ζητήματα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν την άτυπη κυβερνητική επιτροπή θα συμμετέχουν 6 ή 7 κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που προΐστανται επιτελικών υπουργείων.

Φορο-καταιγίδα αναμένεται από την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, καθώς την ίδια ημέρα θα πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος. Την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, αυξάνεται ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κατά 30% και στις 12 του μηνός αναρτώνται στο “Taxisnet” τα εκκαθαριστικά του ΈΝΦΙΑ.

Στην τελική ευθεία οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος. Επισήμως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κούρσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ακόμα και σήμερα ενδέχεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δεν προβλέπεται προς το παρόν να σταλούν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Πρόσθεσε όμως ότι θα ενισχύσει την υποστήριξή του προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συνολικά 72 έδρες επί 135 εδρών του τοπικού Κοινοβουλίου της Βαρκελώνης, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία, κατέλαβαν, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα επανέλθουν τα μονά-ζυγά στους τρεις δακτυλίους του Λεκανοπεδίου, τον «μικρό», τον «μεγάλο» και τον «πράσινο» δακτύλιο, μέχρι και τις 8 Ιουλίου του 2016.

ΚΑΙΡΟΣ: Επιδείνωση, με βροχή και καταιγίδα αναμένεται στην Αττική τις επόμενες ώρες. Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα