Δείτε Ολυμπιακό και Μιλουτίνοφ

10:39 28/9/2015 - Πηγή: Bam

Με καλύτερο νέο το πολύ θετικό ντεμπούτο του Νίκολα Μιλουτίνοφ (13π., 6 ριμπ.), ο Ολυμπιακός επικράτησε 61-57 της Νταρουσάφακα(video highlights)

Εξαιρετικός αμυντικά (με εξαίρεση ένα κενό διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου), αλλά μέτριος επιθετικά (με ελαφρυντικό τις απουσίες Σπανούλη, Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Χάκετ), ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 61-57 της Νταρουσάφακα στον άτυπο μικρό τελικό του τουρνουά

της Ζαντάρ. Το καλύτερο νέο της βραδιάς ήταν το πολύ ενθαρρυντικό ντεμπούτο του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είχε 13 πόντους (5/7 δίποντα, 3/5 βολές) και 6 ριμπάουντ. Καλή παρουσία από Γιανγκ (9π.) και Αθηναίου (12π.).

Αμέσως μετά τη νίκη ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας στο τουρνουά.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ξεκαθάρισε τη σημασία που έχουν τα δυνατά τεστ αυτήν την εποχή, ενώ μίλησε για τη σημασία της καλής άμυνας και την προσπάθεια να μπουν ομαλά σε ρυθμό και όσοι έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε δυνατά παιχνίδια αυτή την εποχή κι αυτό κόντρα στην Νταρουσάφακα ήταν δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Κρατήσαμε πολύ χαμηλά τους αντιπάλους μας στο σκοράρισμα, μόνο στην τρίτη περίοδο δεν παίξαμε άμυνα όπως θέλαμε, αλλά γενικά η άμυνά μας ήταν καλή κι αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Είτε κερδίζαμε είτε χάναμε, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας νοιάζει είναι οι παίκτες μας να καταλάβουν τι θέλουμε και στις δύο πλευρές του παρκέ και να βάλουμε τους νέους παίκτες στο σύστημα της ομάδας. Επίσης, θέλουμε αυτοί που έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ να μπουν ομαλά στην ομάδα. Θεωρώ πως η εικόνα μας ήταν καλή, γενικά. Πλέον επιστρέφουμε στη βάση μας, στο γήπεδό μας, για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Το ματς

Ο Ολυμπιακός άρχισε με Μάντζαρη, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Γιανγκ και μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι (5-0), αλλά η τουρκική ομάδα αντέδρασε (5-6). Ο Μιλουτίνοφ δεν άργησε να κάνει το ντεμπούτο του και με τρεις γρήγορους πόντους ισοφάρισε (8-8) και με πέντε προσωπικούς πόντους του Αθηναίου οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το δεκάλεπτο με 13-12. Η άμυνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου τσάκιζε κόκκαλα στη δεύτερη περίοδο και με σουτ του Παπαπέτρου από τη γωνία η διαφορά έφτασε στους εννιά (16-25) τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν αγνώριστοι από τα αποδυτήρια. Μέσα σε τέσσερα λεπτά δέχτηκαν ένα σερί 14-0 (27-34) και χρειάστηκε να περάσουν πεντέμισι λεπτά για να πετύχουν τους πρώτους τους πόντους, με φόλοου του πολύ θετικού Μιλουτίνοφ. Οι φωνές του πάγκου έφεραν την προσωρινή αφύπνιση (34-34), ωστόσο ο ορεξάτος Μαρκοϊσβίλι βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει και πάλι (37-43). Ο Ολυμπιακός τροφοδότησε σωστά τον Γιανγκ κι αυτός επανέφερε την ισορροπία (46-46), ενώ μετά το επεισόδιο Παπαπέτρου-Σλότερ οι Τούρκοι οι διαδοχικές βολές από Αθηναίου και Στρόμπερι έδωσαν στους πρωταθλητές προβάδισμα (53-52), το οποίο εδραίωσε το γκολ-φάουλ του Μιλουτίνοφ. Οι βολές του Αρσλάν κράτησαν ζωντανή την ομάδα του, αλλά το ανάποδο λέι απ του Τσαϊρέλη έκρινε οριστικά το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 13-12, 27-20, 39-43, 61-57.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9 (6 ριμπ.), Παπαπέτρου 4 (8 ριμπ., 3 ασίστ), Στρόμπερι 6 (6 ριμπ., 2 κλεψ.), Αγραβάνης 4 (2 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (3 ριμπ., 3 ασίστ, 6 λάθη), Μιλουτίνοφ 13 (6 ριμπ.), Τσαϊρέλης 4 (4 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Τολιόπουλος 1, Μουράτος 3, Αθηναίου 12 (1 ριμπ., 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Καββαδάς.

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ερντέν 12 (8 ριμπ.), Μαρκοϊσβίλι 7, Γκόρντον 7, Μπιέλιτσα 6, Πρέλτζιτς 4, Ρέντινγκ 1, Σαβάς 2, Αρσλάν 9, Σλότερ 6, Χαρανγκόντι 4, Τσετίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα