Γκάλοπ-έκπληξη για το «Ποτάμι»!

10:46 6/3/2014 - Πηγή: Bam

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και τέταρτο το «Ποτάμι» με 5,7% καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για γνωστή ιστοσελίδα. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλάει στο 3,8%.

Σε

χείμαρρο για το πολιτικό σκηνικό, απειλεί να μετατραπεί το «Ποτάμι». Το νέο πολιτικό σχήμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ρεύμα στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους μέχρι χθες «Πρωταγωνιστές…» : ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό της δυναμικής που έχει το «Ποτάμι» είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Alco για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας NewsIt που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα σε δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 27/2 – 4/3.

Στο πρώτο γκάλοπ μετά την ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη, «Το Ποτάμι» χτυπάει στα ίσια το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, και μπαίνει «αέρα» στην Ευρωβουλή.

Και όχι μόνον αυτό, αφού φαίνεται να αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της κορυφής, κρίνοντας ποιος από τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την πρωτιά στις Ευρωεκλογές.

Παρότι, όμως, δείχνει να αντλεί περισσότερες ψήφους από την αξιωματική αντιπολίτευση παρά από τη «γαλάζια» συμπολίτευση, η πρώτη καταφέρνει και διατηρεί προς το παρόν το προβάδισμα.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 20%, με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9%.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπησητης Alco, η διαφορά ήταν στο 1,4%, γεγονός που δείχνει ότι το «Ποτάμι» κλείνει κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα την ψαλίδα, μετατρέποντας την αναμέτρηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατία σε ντέρμπι!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που αφορά την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές χωρίς αναγωγή στα έγκυρα :

Ν.Δ. : 20%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,9%
ΠΑΣΟΚ: 3,8%
ΑΝ.ΕΛ: 4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,9%
ΔΗΜΑΡ: 2,8%
ΚΚΕ: 5,2%
ΠΟΤΑΜΙ: 5,7%

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα