Γιορτές με ... την τρόικα!

15:39 11/11/2013 - Πηγή: Bam

Για μετά την Πρωτοχρονιά μετατίθεται η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από την Τρόικα για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Κάλαντα με Τόμσεν! Πολλά επεισόδια θα έχει το θρίλερ των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ. Θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν

στις αρχές του 2014, λόγω προβλημάτων του Βερολίνου, που παραμένει χωρίς κυβέρνηση, επτά εβδομάδες μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως διαρρέουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, η εκκρεμότητα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία, μεταθέτει την ολοκλήρωση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας για τις αρχές του 2014.

Την ίδια στιγμή, η προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναβλήθηκε, μετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δανειστών.

Πάντως, οι ελεγκτές αναμένεται να έχουν και νέο ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα, αύριο Τρίτη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Το πλέον σημαντικό ζήτημα συνδέεται με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Στο σημείο αυτό υπάρχει διάσταση, καθώς σύμφωνα με την Τρόικα, το κενό ανέρχεται στα 5,5 δισ. ευρώ, ενώ η Αθήνα το υπολογίζει μόλις στα 500 εκατομμύρια.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση εξέρχεται ανακουφισμένη και ενισχυμένη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μετά την τριήμερη δοκιμασία στη Βουλή, έλαβε 153 ΝΑΙ και υπέστη πλήγμα μόνον με το ΟΧΙ που είπε η Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) με αποτέλεσμα να διαγραφεί.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα