Οι πέντε υποψήφιοι για τον καλύτερο Αφρικανό

15:39 11/11/2013 - Πηγή: AEK365

Το BBC μετέδωσε πριν από λίγο τους πέντε υποψήφιους που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2013 με τους φιλάθλους να αναδεικνύουν τον μεγάλο νικητή.
Ο 24χρονος Γκαμπονέζος εξτρέμ Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για την περσινή του σεζόν στην Σεντ Ετιέν όπου ήταν δεύτερος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, 19 γκολ, ενώ είχε και σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας.

Ο MVP του πρόσφατου Κόπα Άφρικα, ο 27χρονος εξτρέμ Τζόναθαν Πιτρόιπα της Ρεν θα διεκδικήσει και αυτός τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή καθώς με τις εμφανίσεις του κατάφερε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Μπουρκίνα Φάσο ως τον τελικό.
Την περασμένη σεζόν ο 26χρονος Νιγηριανός Τζόνι Όμπι Μίκελ βοήθησε τόσο την Τσέλσι στην κατάκτηση του Europa League όσο και την Εθνική Νιγηρίας στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα, επομένως δικαιολογημένα βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους.
Ο συμπαίκτης και συμπατριώτης του Μίκελ, ο 22χρονος Μόουζες κέρδισε και αυτός μια από τις πέντε υποψηφιότητες.
Ο πέμπτος υποψήφιος είναι ο Ιβοριανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο αλλά πέτυχε 12 γκολ.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των πέντε υποψήφιων για τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα