Επιφυλάσσεται για τη συνέχεια ο Ολυμπιακός

10:31 24/12/2013 - Πηγή: Bam

Με ψυχραιμία υποδέχτηκαν στον Ολυμπιακό την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Προβληματισμός για εμφάνιση και παράπονα για διαιτησία. Πεισμωμένοι για απαντήσεις στα επόμενα «ραντεβού» οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός «διάλεξε» να χάσει για πρώτη φορά φέτος και μετά από 23 νίκες σε ισάριθμα ματς στη χειρότερη χρονική στιγμή. Η ήττα από τον

Παναθηναϊκό στερεί αυτομάτως από τους Πειραιώτες τον χρονικά πρώτο αλλά μικρότερο από πλευράς σημασίας στόχο της σεζόν, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ταυτόχρονα όμως πεισμώνει τους «ερυθρόλευκους» για… απαντήσεις στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και στα επόμενα «ραντεβού» με τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Φταίμε κι εμείς, φταίνε κι οι άλλοι

Στις τάξεις του Ολυμπιακού έχουν τη σοβαρότητα να αναγνωρίσουν πως δεν παρουσίασαν το απαιτούμενο πρόσωπο στο ΟΑΚΑ. Έλλειμμα πάθους σε σχέση με τον αντίπαλο και ανισορροπία στην επίθεση αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους της ήττας. Οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ανανεώσει 15 επιθέσεις έχοντας μόλις έξι περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ. Παράλληλα αν και είχαν αρκετά καλά ποσοστά στα δίποντα (50%) επιχείρησαν μόλις 22 «πατώντας» ελάχιστα στην αντίπαλη ρακέτα και επιδόθηκαν σε συνεχή τρίποντα (10/31). Η αναλογία δίποντα-τρίποντα ήταν 22-31 ενώ στην Ευρωλίγκα φέτος είναι 35-24 και αυτό λέει πολλά. Επιπροσθέτως δεν υπήρχε απάντηση στα διαρκή ποσταρίσματα του Ματσιούλις, που εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του σε ύψος και δύναμη έναντι των Λοτζέσκι και Λο.

Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία βασικά του ατού να υστερήσουν. Ο Σπανούλης έμεινε στους 8 πόντους με 5 λάθη και μόλις 2 ασίστ και η ομάδα του στερήθηκε τις διεισδύσεις και τη δημιουργία του. Ο Πρίντεζης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ΚΑΙ στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Πέτγουεϊ ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, η «άνοδος» του Περπέρογλου στη θέση «4» αυτή τη φορά δεν λειτούργησε και… απογύμνωσε την ομάδα στο «3» καθώς ο Λοτζέσκι έμοιαζε έξω από τα νερά του (πιθανώς και λόγω… πολιτιστικού σοκ), ενώ ο Ντάνστον δεν είχε βοήθεια στο «5» μιας και Σίμονς και Μπέγκιτς ήταν εκτός κλίματος αγώνα.

Πάντως πέρα από την αυτοκριτική, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν παράπονα από τη διαιτησία, που εστιάζονται στο πρόσωπο του κ. Τανατζή, με τον οποίο άλλωστε έχουν «προηγούμενα». Κάνουν λόγο για σφυρίγματα που πήρε πάνω του βρισκόμενος πολύ μακριά από τους συναδέλφους του, Σχινά και Αναστόπουλο, όπως επίσης και για ανισορροπία στις βολές. Ταυτόχρονα υπάρχουν παράπονα επειδή όπως αναφέρουν δεν γράφτηκε η ρίψη μιας φωτοβολίδας στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο, αλλά και τα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ στο τέλος του αγώνα. Στον Ολυμπιακό περιμένουν τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού και πιθανώς να παίξουν το ματς πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών.

Επιφυλάσσονται για τη συνέχεια

«Δεν χρειάζεται καταστροφολογία. Όλοι ξέρουμε τις ευθύνες μας. Κοιτάμε μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά το ματς δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα. Στον Ολυμπιακό δεν θα επιτρέψουν σε μία στραβοτιμονιά να γκρεμίσει τα πάντα και εμφανίζονται βέβαιοι πως επρόκειτο απλώς για μια κακή παρένθεση. Γνωρίζουν πως θα έχουν πολλές ευκαιρίες να «απαντήσουν» στον Παναθηναϊκό, αφού οι δύο ομάδες μπορούν να αναμετρηθούν ακόμη και άλλες εννιά (!) φορές φέτος, ενώ το επόμενο ραντεβού τους, στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, δεν αργεί και θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Για την ώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται αρχικά στο ματς με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα την Κυριακή για την Α1, ενώ την επόμενη Παρασκευή αρχίζει το Top 16 στο ΣΕΦ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα