Δεν μετράει μόνο η φόρμα

13:58 28/10/2017 - Πηγή: Bam
Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Γράφουν και λένε δεξιά και αριστερά ότι με βάση την εικόνα των τελευταίων αγώνων και ειδικά του ματς με τον ΠΑΟΚ ο Λεμονής πρέπει να βάλει και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τους ίδιους παίκτες. Άδικο, μεταξύ μας, δεν έχουν. Και το λέω αυτό διότι τώρα που ακόμα ψάχνεται ο Ολυμπιακός όταν κάποιος παίκτης κάνει μια καλή εμφάνιση δεν μπορείς
να τον αφήνεις στον πάγκο. Τον κρυώνεις, τον πας πίσω.

Αυτό, όμως, δεν είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Δεν έχει καμία σχέση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με όλα τα άλλα παιχνίδια που δίνει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον που είναι και εκτός έδρας. Για να το πούμε, λοιπόν, καλύτερα… Πέρα από την εικόνα των παικτών στα πρόσφατα ματς μετράνε κι άλλα πράγματα που κάνουν έναν προπονητή να τους διαλέξει ή όχι. Και είναι πράγματα που έχει την εμπειρία και τη γνώση ο Τάκης Λεμονής να μην τα αγνοήσει.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εμπειρία. Μεγάλο πράγμα να ξέρει ο παίκτης σε ποιες συνθήκες θα παίξει ποδόσφαιρο. Δεν είναι ίδιο ένα ντέρμπι στο Βέλγιο με ένα στην Ελλάδα. Άλλο το Μπριζ – Άντερλεχτ άλλο το ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός. Ούτε τις φυσούνες κοπανάνε στο Βέλγιο, ούτε τα μπολ μπόις είναι μποξέρ ή αρσιβαρίστες. Και είναι μεγάλη υπόθεση για τους παίκτες να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν πού βρίσκονται.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διάθεση του καθενός. Σε αυτά τα ματς περισσότερο από τις τακτικές και τα συστήματα μετράει το πάθος, το θράσος, η ένταση που είναι διατεθειμένος κάθε παίκτης να καταθέσει στο χορτάρι. Τον παίκτης που είναι έτοιμος να γίνει καμικάζι για την ομάδα τον καταλαβαίνεις από το μάτι. Και είναι σίγουρο ότι ο Λεμονής θα το τσεκάρει πόσο… γυαλίζει το μάτι των παικτών του. Κι εκεί, βέβαια, θέλει εμπειρία.

Δεν θέλει πολύ να μπει μέσα κανένας υπερ-ενθουσιασμένος και να βγει με καμία κόκκινη πριν προλάβει να ιδρώσει. Όχι τίποτ’ άλλο έχουμε και τους «Κολίνες» φέτος…
Keywords
Τυχαία Θέματα