H Έκθεση «Νίκος Καζαντζάκης: η Ζωή και το Έργο» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

13:42 27/10/2017 - Πηγή: Bam
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι μέγας χορηγός του Μουσείου Καζαντζάκη στην Κρήτη.Ο κ. Μαρινάκης
στηρίζει το έργο και την προσπάθεια του Μουσείου, να διαδώσει το έργο του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα, ποιητή και φιλοσόφου και στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει και την Έκθεση «Νίκος Καζαντζάκης: η Ζωή και το Έργο», το βράδυ της Τρίτης υποδέχθηκε το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με κρητικά ακούσματα!

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης χορηγεί και την Έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες Τρίτη 24/10/2017 και μέχρι τις 30 του ιδίου μήνα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά εργογραφικά και βιογραφικά έργα του Νίκου Καζαντζάκη, σε εικαστικές επιφάνειες, που αναπλάθουν την αισθητική αντίληψη ενός μουσείου, αφιερωμένου στον συγγραφέα που εξακολουθεί να διαβάζεται σε όλο τον κόσμο! Η κινητή Έκθεση βρίσκεται από τις 18 του μήνα στο φουαγέ Α’ του ΔΘΠ και το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε εκεί εκδήλωση και συναυλία, στην καρδιά του Πειραιά!

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης τονίζει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ για την πρωτοβουλία τους, τους οργανωτές αυτής της έκθεσης, η οποία φέρνει κοντά μας, τη Ζωή και το Έργο του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.

Του Κρητικού,
Του Έλληνα,
Του οικουμενικού στοχαστή

Του Ανθρώπου, που έβαλε την Κρήτη και μαζί της ολόκληρη τη σύγχρονη Ελλάδα, στο κέντρο της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Γη να νιώσουν δικό τους άνθρωπο, τον Κρητικό και τον Έλληνα.

Του Στοχαστή, που κατάφερε, όσο ελάχιστοι άλλοι, να εκφράσει την ψυχή και τις αγωνίες του ανθρώπου, τις σημερινές, αλλά και τις αιώνιες.

Και που διαβάζοντάς τον, ο όπου Γης αναγνώστης, νιώθει ότι μιλάει και για τα δικά του πνευματικά προβλήματα. Μπορεί να μην συμφωνεί σε κάποια πράγματα μαζί του, αλλά δεν τον αφήνει ποτέ αδιάφορο, πάντα τον συγκλονίζει!

Και επειδή αυτά για τα οποία μιλάει, όπως ο Θεός, η Ελευθερία, η Συνείδηση, η Ανδρεία, θα είναι πάντοτε μέσα στις σκέψεις του Ανθρώπου, ο Καζαντζάκης είναι διαχρονικός!

Θα είναι όπως ο Όμηρος, κτήμα εσαεί της Ανθρωπότητας.

Ποτέ δεν αφήνει ο Καζαντζάκης μόνο του τον αναγνώστη, του δείχνει πάντα ένα δρόμο: τον δρόμο της Δράσης. Και η Σκέψη του μας δίνει πάντα δύναμη, στα δύσκολα και στα μεγάλα. Μας πείθει με επιχειρήματα ότι, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και αποκλειστικά από εμάς, τη δράση και το έργο μας, εξαρτάται η ζωή μας.

Τέλος όπως έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: “Η Ελλάδα επιζεί ακόμη και επιζεί μέσα από διαδοχικά θαύματα”.

Σας ευχαριστώ».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», κ. Θεόδωρος Τσόντος. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μέλη της Διοίκησης και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ακολούθησε συναυλία, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με έργα Κρητών συνθετών και τη διεύθυνση του Χρήστου Λεοντή. Η εκδήλωση, αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του ΟΠΑΝ, με την υποστήριξη της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και, όπως προαναφέρθηκε, με την ευγενική χορηγία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα