Χαρακίρι στη Γερμανία

23:04 10/3/2016 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Μπάμπεργκ, όμως ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης -στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν φάουλ- χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι με 72-71.Σε δύσκολη θέση πλέον η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά. Οι προσπάθειες των Μέλι και Στάιγκερ έφεραν
σε θέση ισχύος τους γηπεδούχους, αλλά προσωρινά (16-12, 7′). Χάντερ, Πρίντεζης και Ουόρικ ανέλαβαν δράση και οι Πειραιώτες ανέτρεψαν τα δεδομένα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 2 πόντων (19-21).

Οι φιλοξενούμενοι, χάρη σε καλάθια των Χάντερ και Τζόνσον-Όντομ προσπάθησαν να … χτίσουν διαφορά (22-30, 13′). Η γερμανική ομάδα, όμως, έμεινε πιστή στο πλάνο της και με τον Ραντόσεβιτς «αιχμή» του δόρατος και τον Μέλι να δίνει βοήθειες τα δεδομένα ανατράπηκαν (38-36, 19′). Ο Πρίντεζης με 1/2 βολές έγραψε το 38-37, το οποίο ήταν σκορ ημιχρόνου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα τους. Και το πέτυχαν. Έχοντας υπομονή στην άμυνα, καλή κυκλοφορία μπάλας και τους Ουόρικ-Σπανούλη να ηγούνται της προσπάθειας κατάφεραν να φτάσουν στο +10 (43-53, 27′). Η Μπάμπεργκ έδειξε… σφυγμό χάρη σε Στρέλνιεκς και Μέλι (49-53, 28′). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο ,αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο στο φινάλε του δεκαλέπτου έγραψε το 51-56.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί οι γηπεδούχοι μάζεψαν γρήγορα μεν τη διαφορά, με τον Ουαναμέικερ, αλλά ο Χάκετ έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό (56-60, 33′). Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε δράση και με την βοήθεια του Οθέλο Χάντερ η διαφορά έφτασε στους 6 πόντους σε κρίσιμο σημείο (63-69, 38′).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 38-37, 51-56,

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Μέλι, Ζήσης, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Θις, Ουαναμέικερ, Στρέλνιεκς, Χάρις, Μίλερ, Χέκμαν, Ίμπντιχι, Ραντόσεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Ουόρικ, Χάκεςτ, Αθηναίου
Keywords
Τυχαία Θέματα