Χαλαρώνουν τη θηλιά οι εταίροι!

08:18 10/3/2015 - Πηγή: Bam

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου έγινε στο Eurogroup. Οι εταίροι πείστηκαν από το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης και έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν παράλληλες διαπραγματεύσεις από αύριο σε Αθήνα και Βρυξέλλες μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

«Το

αποτέλεσμα είναι θετικό για την Ελλάδα» σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου για το Eurogroup. Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι διατυπώθηκε η βούληση των εταίρων να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εμπλουτίσει κι άλλο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

Σημαντική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα. Θα εξεταστεί το αίτημα της Αθήνας για αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ELA.

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού στις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στο εδώλιο θα καθίσουν 69 άτομα, ανάμεσά τους η ηγεσία και η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα για την υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο φάκελος του 20χρονου ο οποίος είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας, θα διαβιβαστεί και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Σκοπός είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών, ενώ ήδη ο διευθυντής της Σχολής απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Νομίσματα και κοσμήματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσιάστηκαν στην Ιερουσαλήμ. Ο μικρός θησαυρός ηλικίας 2.300 ετών εντοπίστηκε σε σπήλαιο με σταλακτίτες στην περιοχή της Γαλιλαίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους δεκατέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα