Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει!

Στην τελική ευθεία μπήκαμε λοιπόν στην Α1. Ξεκαθαρίζει το τοπίο σε όλα τα επίπεδα και πάμε να δούμε τι είδαμε και τι περιμένουμε στην συνέχεια στην Α 1 από την τελευταία αν μη τι άλλο άκρως εντυπωσιακή αγωνιστική. Αρχικά η τετράδα σχεδόν έχει κλειδώσει με Άρη και ΠΑΟΚ που πρέπει να αυτοκτονησουν για να την χάσουν από την καυτή ΑΕΚ που όμως είναι 3 νίκες πίσω που πρέπει να καλύψει σε 7 αγώνες. Και δεν είναι εύκολο. Η ΑΕΚ

όμως ούτως ή άλλως περιμένει τα πλέι οφ δείχνοντας όιτ παίζει μπασκετάρα και με σκορ και θέαμα που λείπει στην σημερινή εποχή. Και που δεν έχει πρόβλημα καθώς παρά τις μεγάλες ηλικίες δεν έχουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και έτσι είναι φρέσκοι. Μάλιστα αν η ΑΕΚ έπαιρνε τον Αρόγιο πχ τώρα μπορεί και να απειλούσε τους αιώνιους.... Οχι όμως και να τους επαιρνε πχ τον τίτλο. Για την εξάδα ο Απόλλωνας με το ματς της Ρόδου μπορεί να μείνει εντός ενώ Ρέθυμνο και Κολοσσός είναι λογικά οι ομάδες που θα κλείσουν την οκτάδα των πλέι οφ.

Για τους μεγάλους της Αθήνας τα έχουμε πει στα άλλα μπλογκ με την Eυρωλίγκα. Ο Άρης είναι πολύ δουλεμένη ομάδα με την άμυνα αλλά δεν έχει βάθος και δεν παίζει κανένα τρομερό μπάσκετ. Θα παλέψει να κρατηθεί λογικα την τετράδα στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει επίσης βάθος αλλά επίσης είναι εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα που περιμένει τον Σαββίδη το καλοκαίρι για να κάνει το μπαμ και να κινηθεί όπως η ΑΕΚ πραγματικά προς τα πάνω. Ο Απόλλωνας με τον απόλυτα εξελίξιμο Βετούλα στον πάγκο δείχνει ότι είναι μια υγιης και σωστά στημένη ομάδα. Ο Βετούλας είναι έτοιμος για μεγάλη ομάδα εννοώντας ακόμα και ΠΑΟ -Ολυμπιακό, ενώ το ατού του είναι ότι καθε χρόνο διαλέγει με 2χιλιαρα το μήνα τους καλύτερους αμερικανούς. Και φέτος έχει μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις καθώς έχει 4 αμερικανούς στο 2-4 που σουτάρουν , πασάρουν και σκοράρουν και από μακρυά . Το Ρέθυμνο δούλεψε σωστά αλλά έχει κάνει "κοιλιά" πλέον. Ομως η χρονιά είναι επιτυχημένη. Ο Κολοσσός επίσης αν και άλλαξε πολλές φορές μέσα στην σεζόν και τεχνικό τιμ και παίκτες, έχει καταφέρει να έχει βρει τεχνογνωσία για το επιπεδό του και φανέλα και έτσι σώθηκε ενώ και ο Λυκογιάννης κερδίζει δικαίως πλέον πόντους.

Από εκεί και πέρα μάχη για την ουρά. Με την Κηφισιά πάντως να ελπίζει και σε πλέι οφ. Στην ουρά ο Πανιώνιος είναι ουσιαστικά ήδη στην Α2 και μετά ο Πανελευσινιακός και ο Κόροιβος δείχνουν ότι θα παλέψουν για την 2η θέση και την αποφυγή της καθώς ΚΑΟΔ και Τρίκαλα κατά σειρά εχουν μια άνεση. Η Κηφισιά είπαμε και μετά την νίκη της με τον Ολυμπιακό ότι δεν ...στρίβει και ότι ευτυχώς γι αυτήν που νίκησε τους ερυθρόλευκους και θα σωθεί. Πολλοί με χλεύασαν αλλά η πορεία με δικαίωσε. Η Κηφισιά είναι μια κακοστημένη ομάδα με παίκτες υψηλής ηλικίας που δεν ταίριαζαν καθόλου με το μπάσκετ του Παπαθεοδώρου και γι αυτό προχώρησε σε σωρεία αλλαγων στην συνέχεια καθώς "'εσκασε" μετά από 10 αγώνες . Και άλλωστε δεν είχε κάνει καθόλου καλές επιλογές αμερικανών. Με την λογικη αυτή πάλι καλά που γλίτωσε τα χειρότερα καθώς ξεκίνησε για τετράδα και έχοντας ακριβότερο μπάτζετ από όλες τις άλλες ομάδων μετά τους δύο "αιώνιους". Του χρόνου πρέπει να στήσει την ομάδα από την αρχή ο Παπαθεοδώρου με άλλη φιλοσοφία.

Ο ΚΑΟΔ μου αρέσει. Ο Μέξας κάνει καλή δουλειά. Και δέιχνει ο ΚΑΟΔ ότι παρά το χειρότερο ρόστερ φέτος είναι μια ομάδα που δικαίως θα σωθεί. Καθώς ξέρει τι παίζει. Και δεν ειναι τυχαιο ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια πέρασε καθαρά από την Νέα Σμύρνη, διέλυσε ΑΓΟΡ και Κόροιβο εντός σε ματς που υπήρχε και το "πρέπει" και έχασε στο τέλος εκτός με Άρη και ΠΑΟΚ. Τα Τρίκαλα για μένα έχου ήδη σωθεί. Ο Φλεβαράκης είναι γνωστό για μένα ότι ειναι από τους καλύτερους τεχνικούς για το μικρομεσαίο επίπεδο(εξαιρώ δηλ το ρετιρέ). Σοβαρός, μεθοδικός, δουλευταράς , κάλιστα θα μπορούσε να είναι σε ομάδα τετράδας με επιττυχία. Και στα Τρίκαλα με ατυχίες και χωρις καλά καλά μπάτζετ, έκανε τόσες αναγκαστικές και φτηνές αλλαγές μέσα στην σεζόν και παρόλα αυτά βρήκε την άκρη και η ομάδα του προσαρμοζόταν πάντα άμεσα. Μάγκας. Και τα Τρίκαλα κρατάνε την τύχη στα χέρια τους θέλοντας 3 νίκες στα 4 ματς με Πάτρα, Κολοσσό, Άρη, ΑΓΟΡ . Και ίσως δεν τις χρειαστεί καν όλες. Για να πάει στις 10. Πάμε στον Κόροιβο. Πολύ δουλεμένη η ομάδα από τον ταλαντούχο Μαρκόπουλο αλλά τελευταία κάτι δεν μ αρέσει. Θα παλέψει λογικά με την Ελευσίνα. Εχει 6 νίκες και το ματς κλειδί είναι στην Ελευσίνα από την οποία μάλιστα έχει χάσει μέσα. Αν πάρει Πανιώνιο, Πάτρα και Κολοσσό μέσα πάει στις 9 και θέλει διπλό στην Ελευσίνα ή την Κηφισιά.

Πάμε στην Ελευσίνα. Με τον Κουστένη στον πάγκο μετά την αλλαγή του Σκαραφίγκα έδειξε βελτιωμένη αλλά η ομάδα έκανε και άσχημα πολύ παιχνίδια και κάτι δεν τραβάει. Φυσικά το ματς με τον Κόροιβο μέσα είναι χωρίς αύριο. Αλλά δεν πέιθει πολύ ειδικά με τις άστοχες κινήσεις αμερικανών. Με 5 νικες άντε και κερδίζει Κόροιβο και ΠΑΟΚ(;) μέσα πάει 7. Και έχει εκτός ΑΓΟΡ, ΚΑΟΔ, Πανιώνιο και τους δύο μεγάλους μέσα σε όλα. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Το πολύ μπασκετικά να πάει 8. Αυτό θέλει και να περιμένει γκέλα του Κόροιβου για να τον έχει στην ισοβαθμία. Αυτη στην στιγμή και βάση προγράμματος και βάση εικόνας ο Κόροιβος σώνεται 70-30 εις βάρος της Ελευσίνας. Για τον Πανιώνιο τι να πούμε; Μην κάνει τα λάθη που έκανε στην Α 1 για να μπορέσει να γυρίσει γρήγορα στα μεγάλα σαλόνια που ανήκει. Ο Πανιώνιος μπορεί να σώθηκε με την έννοια ότι κατέβηκε να πάιξει τελικά στην Α 1 με την νέα δίοικηση που ανέλαβε προ της διάλυσης, αλλά πληρώνει και τις κακές της επιλογές. Δεν κράτησε τον Καλάφα, και το χειρότερο έδιωξε τον Αλεξανδρή μόλις η ομάδα ρολάρισε. Και ενώ το ρόστερ της δεν ήταν άσχημο,κάθε άλλο μάλιστα. Και φέρνει τον άπειρο Χιουγκάζ και συνεχίζει και τις αλλαγές με αμερικανούς που δεν είχαν καμια περγαμηνή και δεν τους φέρνεις ποτέ ειδικά τέτοια στιγμή. Ο Πανιώνιος δεν ξέρει τι πάιζει μπασκετικά και μόνο μερικοί παίκτες του όπως ο Ξανθόπουλος το παλέυουν με τον ηρωισμό τους. Και ας είναι ο κόσμος κοντά. Κρίμα, αλλά άξιοι της τύχης τους στην πλατεία με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.....

Keywords
Τυχαία Θέματα