60 σφαίρες από καλάσνικοφ εναντίον της οικίας του πρέσβη της Γερμανίας!

15:54 30/12/2013 - Πηγή: Bam

Δύο καλάσνικοφ που έριξαν συνολικά πάνω από 60 σφαίρες, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ.

Με 60 σφαίρες από δύο καλάσνικοφ «γάζωσαν» στις 3:30 π.μ. της Δευτέρας οι άγνωστοι δράστες την οικία του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζονται οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί

και σε άλλες ενέργειες κατά το παρελθόν.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, ενώ ο αστυνομικός-φρουρός της οικίας δήλωσε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις.

«Δεν θα χαλάσουν οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα» διαβεβαίωσαν με δηλώσεις τους ο πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολτ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών,Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ.

«Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε αποτροπιασμό, τόσο του ιδίου όσο και ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεσμεύθηκε ότι οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τρομοκρατική ενέργεια που είχε ως στόχο να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, λίγα 24ωρα πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, χαρακτήρισε το σημερινό περιστατικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνουν ότι η σημερινή επίθεση θυμίζει την εκείνη εναντίον των γραφείων της ΝΔ, στις 14 Ιανουαρίου του 2013 στη Λεωφόρο Συγγρού.

Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

Πάλι με καλάσνικοφ, άγνωστοι που εκπροσωπούσαν την οργάνωση ΟΠΛΑ, είχαν «γαζώσει» το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, στις 27 Οκτωβρίου 2009.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα