Μεγάλη Παρασκευή Μεγάλο Σάββατο Ωράριο σούπερ μάρκετ: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Μεγάλη Παρασκευή Μεγάλο Σάββατο Ωράριο σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το προσεχές τριήμερο, δηλαδή Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, γνωστοποίησε η γενική γραμματεία εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Μεγάλη Παρασκευή από 13:00 έως 19:00 για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ). Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση έως τις 21:00.Μεγάλο
Σάββατο από 7:00 έως 20:00.Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Τις παραπάνω ώρες είχε γνωστοποιήσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιπλέον, έχει ανακοινώσει πως τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά τα κοιμητήρια όλης της χώρας.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας: «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα. Δεν πρέπει να ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι του Πάσχα».

Αυστηροποίηση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα και από το Μ. Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Ειδικότερα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα (3οο ευρώ) και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Επίσης, ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε συγγενείς) θα ελέγχεται ενδελεχώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. (…) Την ημέρα του Πάσχα επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι μετακινήσεις, όχι για να πάμε σε συγγενείς και φίλους. Ένας στους δέκα δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες, είναι λίγοι αλλά μπορεί να καταστρέψουν την προσπάθειά μας».

«Πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια μας, θα νικήσουμε μόνο αν μείνουμε σπίτι, αν βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ», κατέληξε. Αναλυτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη Παρασκευή Μεγάλο Σάββατο Ωράριο,megali paraskevi megalo savvato orario