Υψηλης ποιοτητας κλασσικη μουσικη με εμφαση στην ελλαδα για το μεγαρο μουσικης...

19:35 19/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουρουπός, παρουσίασε ένα πρόγραμμα, φανερά εππηρεασμένο από τα χρόνια οικονομικά προβλήματα του Μεγάρου, ...
αλλά απόλυτα συγκεντρωμένο στον κύριο λόγο ύπαρξης του: την Κλασσική μουσική.

Πέρα από τις δημοφιλείς ενότητες όπως οι: «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι» και «Μεγάλοι Ερμηνευτές» οι οποίες συνεχίζονται, ο προγραμματισμός του Μεγάρου δείχνει ένα -απαραίτητο- άνοιγμα και σε άλλους φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή με διάφορες συνεργασίες σε χορό, θέατρο, εκπαιδευτικές
δράσεις κ.α.

Ξεχωρίζουμε στις διεθνείς συνεργασίες τους Βαλέρι Γκέργκιεφ, την φιλαρμονική της Βιέννης με τον Ντανιέλλε Γκάτι, την English Chamber Orchestra µε τον Τζούλιαν Ράχλιν στο βιολί (27/4), έργα Μότσαρτ και Μέντελσον, και την Φιλαρµονική του Ισραήλ µε τον µαέστρο Μέτα, τον Λεωνίδα Καβάκο και τον βαρύτονο Άρη Αργύρη (18 &19/10), και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης υπό τον Ιβάν Φίσερ, µε τον ∆ηµήτρη Σγούρο.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό, που ανεβάζει το εμβληματικό έργο «Ο Γάμος του Φίγκαρο», τη μπαλαρίνα Ζβετλάνα Ζαχάροβα, το κουαρτέτο Τετράκτυς, τον νέο κύκλο «Πιανόραμα» με καταξιωμένους Έλληνες πιανίστες να εκτελούν κλασσικό ρεπερτόριο, την Καμεράτα που έχει πια μια σταθερή συνεργασία με το Μέγαρο, αλλά και το πρόγραμμα για παιδιά που είναι εξαιρετικό.

Το Megaron Plus ενισχύεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ανάμεσά τους η συνεργασία με το London School of Economics την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος και αφορά σ' έναν κύκλο διαλέξεων-μαθημάτων από καθηγητές του LSE.
Keywords
Τυχαία Θέματα