ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ...

10:26 17/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος
(από την Ελευθεροτυπία)
Είναι απλούστευση να εντοπίζονται τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας μόνο στη συγκέντρωση των μεταναστών και στην εγκληματικότητα, τα προβλήματα είναι οικονομικά και κοινωνικά και αυτά τα προβλήματα δεν...
τα λύνει η αστυνομία, είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χθες στο υπουργικό συμβούλιο.

Παρ' όλα αυτά ως επί το πλείστον είναι αστυνομικού τύπου οι άμεσες παρεμβάσεις στο κέντρο
της Αθήνας, που αποφασίστηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην περιοχή.

Κι αυτό γιατί όλα τα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν (έργα ανάπλασης του κέντρου, κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων και νέων κατοίκων, προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης μεταναστών κ.λπ.) είναι μακροπρόθεσμης απόδοσης.

Για τον λόγο αυτό η αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων θα γίνει σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2011.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των άμεσα υλοποιήσιμων δράσεων και θα γίνει επαναπροσδιορισμός του σχεδίου δράσης στα σημεία που κριθεί απαραίτητο.

Ο αντιπρόεδρος

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ζήτησε από τους εμπλεκόμενους υπουργούς να μην καθυστερήσουν άλλο το έργο που έχουν αναλάβει για την ανάπλαση και προστασία της περιοχής -«δεν δικαιολογούνται άλλο οι καθυστερήσεις», είπε- ενώ όρισε ως συντονιστή του εγχειρήματος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Στην εισήγησή του καταδίκασε τη βία, τόνισε όμως ότι η καταδίκη της δεν αρκεί.

Υπογράμμισε ότι το κέντρο βιώνει φαινόμενα παρακμής και συσσωρευμένα προβλήματα από τις δεκαετίες του '60 και του '70 και υποστήριξε ότι συχνά στον δημόσιο λόγο αυτά τα προβλήματα απλουστεύονται και επικεντρώνονται μόνο στη συγκέντρωση των μεταναστών στο κέντρο της πόλης και στην εγκληματικότητα. «Αυτά είναι το αποτέλεσμα, είναι το σύμπτωμα, τα προβλήματα είναι κοινωνικά και πρέπει να δοθεί λύση πολιτική γιατί τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.
Keywords
Τυχαία Θέματα