Υποδοχη απειρου (κατρουγ)καλλους

19:02 9/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Του Κάπα Σαρδάμ
«Οι επικεφαλής των Θεσμών ήρθαν μετά από δική μου πρόσκληση στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε τον "οδικό χάρτη" της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Η...
παρουσία τους δεν έχει καμιά σχέση με την πρακτική προηγούμενων ετών επικυρίαρχου ελέγχου επί πολιτικών που επιβάλλονταν έξωθεν» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντησή του με την αρχιτρο… ικανή για όλα κ. Βελκουλέσκου. Ο υπουργός ήταν ο πρώτος που δέχθηκε την εξέτασή του από την αγέλαστη του ΔΝΤ
στο υπουργείου, επί της οδού Σταδίου 14. Το «Ξεκάρφωμα» ήταν εκεί και παρουσιάζει όλη την τελετή:
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς έξωθεν, ο υπερ-γραβατωμένος της κυβέρνησης πήγε από τα χαράματα στο υπουργείο και έστρωσε με τα χεράκια του το κόκκινο χαλί, που πάτησε η Ρουμάνα, καθώς τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας της «παρουσίασε όπλα» υπό τους ήχους του εμβατηρίου της μπάντας του Δήμου Αθηναίων .
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς έξωθεν, ο σούπερ αντιμνημονιακός υπουργός περίμενε την εξετάστρια στην έξοδο του ασανσέρ και μόλις εμφανίστηκε, της φίλησε με μια βαθειά υπόκλιση το χέρι, προσφέροντάς της μια τεράστια ανθοδέσμη από ορχιδέες.
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς έξωθεν, ο πολυγραφότατος κατά του μνημονίου καθηγητής την έπιασε από το χέρι και την έβαλε σε ένα έλκηθρο, το οποίο το έσυρε ο ίδιος, δια μέσου του διαδρόμου, φτάνοντας θριαμβευτικά μέχρι το γραφείο του.
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς έξωθεν, ο γκριζογένης μαρξιστής, κοινοβουλευτικός συνεχιστής του Άρη Βελουχιώτη, την έβαλε να καθίσει στην πολυπόθητη υπουργική του καρέκλα, ενώ εκείνος βολεύθηκε σε ένα σκαμνάκι, απέναντί της, σε απόσταση βολής.
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς έξωθεν, ο δικηγόρος των αντιμνημονιακών δικών, όση ώρα εκείνη συμβουλευόταν τους φακέλους της, πετάχτηκε στο κυλικείο του ημιώροφου, έβαλε το λευκό σακάκι του σερβιτόρου, κρέμασε στο χέρι του τη λευκή πετσέτα και με το άλλο τοποθέτησε στο δίσκο τον καφέ της και, τρέχοντας σαν τον Βέγγο, τροχοδρομώντας στο διάδρομο, σταμάτησε απότομα πριν την είσοδο του γραφείου και, παίρνοντας το σοβαρό του ύφος, μπήκε με αργό βάδισμα και της τον σέρβιρε με κάθε μεγαλοπρέπεια.
Χωρίς να του το επιβάλλει κανείς, ο «μη μου άπτου» αριστερός-διανοούμενος στάθηκε μπροστά της προσοχή, έτεινε τα χέρια του για να τα δει ότι είναι καθαρά, γύρισε πίσω να βεβαιωθεί ότι ο αυχένας του κύπτει και ότι είναι κοντοκουρεμένος, έστριψε το κεφάλι του δεξιά και αριστερά, για να πιστοποιήσει την καθαριότητα στα αυτιά και…
… Και πέρασε το επόμενο δίωρο, σημειώνοντας, όρθιος αλλά με προθυμία, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που του υπαγόρευε η ψηλομύτα Ρουμάνα για απελευθέρωση των εργοδοτών από την υποχρέωση να πληρώνουν τους εργάτες τους, για το ελάχιστο εγγυημένο χαβιάρι των επιχειρηματιών, για το σταμάτημα του αίσχους να παίρνουν οι απόμαχοι σύνταξη επιβαρύνοντας τα ταμεία, αρνούμενοι το ευέλικτο προγράμματα ευθανασίας που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ!
(ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ… ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ, 8-9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 )
Keywords
Τυχαία Θέματα