Αναγλυφη η φρικη του πολεμου στο σωμα του 86χρονου επιζησαντα απο το ναγκασακι...

14:30 9/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο Σουμιτέρου Τανιγκούτσι ήταν 16 χρονών, όταν η ατομική βόμβα κατέστρεψε την πόλη του, σκοτώνοτνας...
μέσα σε ελάχιστα λεπτά 70.000 ανθρώπους.

Σήμερα, 70 χρόνια αργότερα, ο 86χρονος Σουμιτέρου αφήνεται στο φωτογραφικό φακό και δείχνει σε όλον τον πλανήτη το κατεστραμμένο σώμα του από τις συνέπειες της έκρηξης.

Όπως θυμάται ο ίδιος, ήταν πάνω στο ποδήλατό του, κάνοντας μια παράδοση στην δουλειά που δούλευε τότε, όταν το ωστικό κύμα τον έριξε κάτω, χωρίς να καταλάβει τίποτα. Επί τρείς ημέρες περιφερόταν, χωρίς να κάνει τίποτα για τα τραύματά του.

Όπως λέει ο ίδιος
το δέρμα του είχε ξεκολλήσει σαν σχισμένο ύφασμα και κρεμόταν από όλες του τις πλευρές. Η πλάτη του είχε καταστραφεί, και έμεινε ξαπλωμένος για 21 μήνες μπρούμυτα στο νοσοκομείο.

Σήμερα, είναι πρόεδρος σε ένα γκρουπ από τους επιβιώσαντες του Ναγκασάκι και εργάζεται για ενάντια στην πυρηνική ενέργεια και τη μόλυνση. Και αποφασίζει να εκθέσει το σώμα του σε κοινή θέα, θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο τη φρίκη του πολέμου.

Τα λόγια πάντως είναι περιτά μπροστά σε τόσο δυνατές φωτογραφίες. Και σε έναν άνθρωπο που κατάφερε να γυρίσει από την κόλαση και να μας πει, έστω και με μερικές φωτογραφικές πόζες, πως είναι εκείνη η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα