Υπο κρατηση ο μουσαραφ...

22:22 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Η αστυνομία του Πακιστάν έθεσε υπό κράτηση τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια της θητείας του, διακόπτοντας μία μακρά παράδοση ατιμωρησίας των στρατιωτικών στη χώρα...
Ο άλλοτε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε ελπίσει ότι θα αποκτούσε ξανά πολιτική επιρροή, θέτοντας υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου,
αλλά ενεπλάκη σε μια νέα αντιπαράθεση με τη δικαστική εξουσία, με την οποία είχε συγκρουστεί πολλές φορές, όσο βρισκόταν στην προεδρία της χώρας.
«Μεταφέρθηκε σε κρατητήριο της αστυνομίας για προφυλάκιση δύο ημερών» δήλωσε ο Μοχάμαντ Αμτζάντ, εκπρόσωπος του Μουσάραφ.
Η αστυνομία μετέφερε τον Μουσάραφ σε κρατητήριο στο αρχηγείο της στο Ισλαμαμπάντ, έπειτα από την αμέλεια ενός ανώτερου αστυνομικού να εκδώσει τα έγγραφα, προκειμένου να κρατηθεί κατ’ οίκον αυτό το διήμερο ο πρώην πρόεδρος, ωσότου οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης κράτησης δικαστών κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης για την «εκκαθάριση» του δικαστικού σώματος, το 2007.
Ο Μουσάραφ κατηγορείται ότι είχε θέσει υπό κατ’ οίκον περιορισμό δικαστές, μετά την απόλυση του επικεφαλής της Δικαιοσύνης και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα