''πυροβολησαν περιστερι με ατομικη βομβα''...

20:33 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΥΠΟΙΚ...
Ανήθικη χαρακτήρισε την τελική πρόταση του Eurogroup η οποία περιελάμβανε κούρεμα καταθέσεων ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου οικονομικών Χρήστος Πατσαλίδης (φωτό), ο οποίος είναι ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από...
την ερευνητική επιτροπή που διορίστηκε για να εξετάσει τα αίτια και τις ευθυνές κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.
«Πυροβόλησαν
περιστέρι με ατομική βόμβα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσαλίδης, σημειώνοντας πως Γερμανία και ΔΝΤ συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη θηριωδία σε ένα τόπο με ασήμαντες χρηματοδοτικές ανάγκες. Ο κ. Πατσαλίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την Κύπρο την περίοδο που αποφασίστηκε η απομείωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στην απόφαση ήταν εθελοντική, υπήρχε σημείωσε πρόνοια ότι αν το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνούσε το 50%, τότε όλοι υποχρεούνταν να συμμετάσχουν. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα ακολουθούσε κατάρρευση και της Κύπρου.
Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι περί στα τέλη του 2008 έγινε αντιληπτό ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αρχές του 2009, προτάθηκαν μέτρα ανάπτυξης, τα οποία ανέρχοναν στα 490 εκατομμύρια ευρώ και υιοθετήθηκαν. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέφερε, παρέδοσε πλεόνασμα 0,9%, το οποίο εκτοξεύθηκε το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης σε έλλειμμα 6%. Το 2010, το έλλειμμα ήταν της τάξης του 5,3%, το 2011 6% και το 2012 5,2%.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα