Υπερ της ενισχυσης των μηχανισμων στηριξης το βερολινο

12:29 24/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Γερμανία βλέπει με θετικό «μάτι» την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης μέχρι τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την επιβολή αυστηρών κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας...
σε όλα τα μέλη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα διαθέτει κεφάλαια ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας σταδιακά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , το οποίο σήμερα διαθέτει
κεφάλαια ύψους 250 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με γερμανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να προσθέσει το δυναμικό αυτών των δύο μηχανισμών, με αντάλλαγμα την επιβολή περισσότερο αυστηρών κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Μέχρι σήμερα η Γερμανία ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με οποιαδήποτε αύξηση της ικανότητας δανεισμού του ευρωπαϊκού ταμείου.

Σε αντάλλαγμα, η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να αποσπάσει τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας από αυτούς που βρίσκονται σήμερα υπό εξέταση, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στο Βερολίνο χθες, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε την ενίσχυση των μέσων των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι η κρίση θα παρασύρει την παγκόσμια οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα