''xωρις εμας δεν υπαρχει κυβερνηση''...

20:36 6/5/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ...
Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα μετά τις ευρωεκλογές επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ...
εξερχόμενος από σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Η κυβερνητική σταθερότητα διασφαλίζεται μέσα από το ρόλο του προοδευτικού πόλου, που μάχεται και αγωνίζεται μέσα στο σχήμα της Ελιάς. Χωρίς προοδευτικό πόλο δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες,
δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δε βρισκόμαστε εδώ αυθαίρετα, βρισκόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης, γιατί αυτή την εντολή μας έδωσε ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο του 2011».

Για την περίπτωση αν σκέφτεται να αποχωρήσει αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές υπογράμμισε: «Το ζήτημα δεν είναι η δική μας αποχώρηση, η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία, δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι αν θα μείνει η κυβέρνηση και θα αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά, χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση. Άρα το πρόβλημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια, συνολικά».

Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας την κριτική που άκουσε ότι θέτει εκβιαστικά διλήμματα είπε: «Αυτό που λέω είναι το αυτονόητο, περιγράφω την πραγματικότητα με ένα τρόπο δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο. Αν δεν έχεις την εντολή ή έστω την ανοχή, την κατανόηση του ελληνικού λαού. Εδώ χρειαζόμαστε τη συστράτευση της κοινωνίας και των εθνικών δυνάμεων».

Για το αν έχει θέσει συγκεκριμένο πήχη για τις ευρωεκλογές είπε: «Δεν υπάρχουν αριθμοί, υπάρχουν εντυπώσεις. Δεν πάμε σε βουλευτικές εκλογές, πάμε σε εκλογές ειδικές, ευρωπαϊκές» και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει το βράδυ των εκλογών να μπορεί να ισχυριστεί ότι η χωρά έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης».

Η «αλήθεια δεν είναι ποτέ εκβιαστική, σε λυτρώνει γιατί βλέπεις καθαρά τα πράγματα», σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η στρατηγική εφόδου έχει αποτύχει. Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υιοθετήσει την πιο χυδαία και αντιδημοκρατική θέση της Χρυσής Αυγής.

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η έξοδος από την κρίση και ότι οι αγορές έχουν επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητά του. Υπενθύμισε, επίσης, πως το χρέος βρίσκεται σε χέρια θεσμών και ανέφερε ότι το να αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ δε σημαίνει τίποτα.

Κωνσταντινόπουλος: Οι κυβερνήσεις πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Βενιζέλος
Σήμερα, πριν ξεκινήσει η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε να δώσει διευκρινίσεις και να προειδοποιήσει: «Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Βενιζέλος (σ.σ αν είναι χαμηλό το ποσοστό της Ελιάς υπάρχει θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση)»!

Με απλά λόγια, ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου «απλοποίησε» ακόμη περισσότερο τα πράγματα εις ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ εφ' όσον τα ποσοστά του κόμματος κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο, δημιούργησε όμως θέμα επιβίωσης της κυβέρνησης. Το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ συνδέει τα εκλογικά ποσοστά της «Ελιάς» με την παραμονή της κυβέρνησης και τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε: «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μη μας ψηφίζει.... Και τα δύο μαζί δεν πάνε».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα