"ξηλωσαν" τη διοικηση του κτηματολογιου

09:26 10/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κτηματολόγος
Την πόρτα της εξόδου έδειξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην διοίκηση της Κτηματολόγιο ΑΕ, αντικαθιστώντας την «εν μία νυκτί» και με «βελούδινες» πλην όμως συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι, από σήμερα, ο...
νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, είναι ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Καλουδιώτης, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, είναι οι (επίσης πολιτικοί μηχανικοί)
Νίκος Ζυγούρης, Βασίλης Αλευράς, Γιάννης Σαβαλάνος και οι τοπογράφοι Σίμος Μυσίρογλου, Κώστας Κατσάμπαλος και Νίκος Νούσσιος.
Σε πολιτικό επίπεδο το νέο ΔΣ είναι τρικομματικό με τη ΔΗΜΑΡ, στην οποία ανήκει ο Δημήτρης Καλουδιώτης να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η παραμονή του Γιάννη Σαβαλάνου ο οποίος ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η απουσία (για πρώτη φορά) νομικού από το ΔΣ το οποίο αποτελείται μόνο απο μηχανικούς.
Σε θεσμικό επίπεδο, εντός του επόμενου διμήνου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του Κτηματολογίου καθώς και η συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας, ενώ αναμένεται το πόρισμα της task force για το Κτηματολόγιο.
Από τα πρώτα θέματα που θα αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργείται εδώ και μήνες στην εταιρία, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Το ΣΔΟΕ ερευνά ενδελεχώς τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (όπως για παράδειγμα τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και της διαφημιστικές δαπάνες της τελευταίας πενταετίας). Παράλληλα, συνεχίζεται και η έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα για τον τρόπο εφαρμογής των μισθολογικών περικοπών της τελευταίας διετίας, ο οποίος οδηγεί πολλούς εργαζόμενους στα δικαστήρια.
Ο νέος Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, σίγουρα θα αναρωτηθεί για την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας στην εταιρία, παρότι έχει λυθεί – στην ουσία – η τριετής σύμβασή της.
Η (απόφοιτη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) τέως Γενική Διευθύντρια, τις τελευταίες 20 ημέρες της θητείας της, αρνείται να λάβει την κανονική της άδεια, ευελπιστώντας όχι μόνο να αποζημιωθεί (με 8.000 Ευρώ) για την …εθελούσια παρουσία της αλλά και να προσεταιριστεί τη νέα διοίκηση.
Το Fimotro, θα παρακολουθεί… στενά τα τεκταινόμενα και θα σας ενημερώνει έγκαιρα και αποκλειστικά για ό,τι συμβαίνει στον φορέα που έχει αναλάβει το σημαντικό έργο του Εθνικού Κτηματολογίου.
Θα επανέλθουμε…
Keywords
Τυχαία Θέματα