Ξεκινα κρισιμο δεκαημερο...

Ξεκινά σήμερα, με τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τριμερούς, ο μίνι μαραθώνιος, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr θα καταλήξει περί τα τέλη...
της εβδομάδας σε συμφωνία στο θέμα των Ελληνικών αμυντικών Συστημάτων (με αμοιβαίο συμβιβασμό και όχι με τη λύση που επιθυμούσε η ελληνική πλευρά).
Αμέσως μετά αναμένεται
να συνεδριάσει το Euro Working Group (EWG) προκειμένου να απεγκλωβίσει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ.
Στα μείζονα ο κ. Στουρνάρας θα αναζητήσει τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις αργίες των Χριστουγέννων μία πρώτη βάση συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών και του φόρου ακινήτων προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει να νομοθετήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Για τα υπόλοιπα Ιανουάριος και βλέπουμε, λέει κυβερνητικό στέλεχος.
Την ίδια ώρα το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας δέχεται ομοβροντία επικρίσεων από τους ίδιους τους εμπνευστές του.
Στο χθεσινό Ecofin στο Στρασβούργο η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, παραδέχθηκε για μία ακόμη φορά τα λάθη του Ταμείου που οδήγησαν την Ελλάδα να χάσει το 25% του ΑΕΠ της και σε ανεργία που πλησιάζει το 30%.
Ακολούθησε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα ο οποίος επιτέθηκε στην τρόικα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκεί στη χώρα μας ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών.
Στην ημεδαπή το ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει επίθεση φιλίας στα φτωχά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας. Χθες κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία με σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για άνεργους, συνταξιούχους λόγω αναπηρίας και ανασφάλιστους υπερήλικες.
Εντός αυτού του κλίματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα «καρφώσει» και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία προφανώς την κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, σε αυτό το «κάτι σαν επιτροπή» που διερευνά το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ αύριο Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.
Τι θα συζητήσει με τον «σκληρό» επίτροπο; Θα συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Α. Τσίπρα.
Θα κάνει μία ακόμη φιλοευρωπαϊκή επίδειξη, σύμφωνα με τη μειοψηφία στην Κουμουνδούρου με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Νταβανέλλο να εκφράζει στην ομιλία του στην Κ.Ε. την Κυριακή (μέρος της οποίας φιλοξενεί η ιστοσελίδα iskra.gr) το φόβο του ότι μέσω της σχέσης με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συντηρητικής αναδίπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις θέσεις απέναντι στην ΕΕ, όσο –και αυτό είναι πιο σημαντικό- και στις θέσεις του σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του το Μαξίμου επαναλαμβάνει ότι οι στιγμές είναι οριακές και γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή για να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Γνωρίζει άλλωστε ότι έχει μπροστά του ένα «καυτό» στην κυριολεξία δεκαήμερο με δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή (θα δούμε πόσες και ποιες) μεταξύ αυτών και τη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα