Ξεφραγα αμπελια και αλλα ευτραπελα...

17:44 5/10/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Λίστες ΣΔΟΕ, λίστες ''Λαγκάρντ'', λίστες που υπάρχουν, που δεν υπάρχουν, που χάνονται, ονόματα που σήμερα είναι στη λίστα και που αύριο δε θα είναι πια, αφού εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι κάναμε λάθος που νομίζαμε ότι ήταν...
έφοδοι διαδηλωτών στο Πεντάγωνο, χαλαρά και άνετα, Αρχιστράτηγοι με ντουντούκες να συνομιλούν με διαδηλωτές-εισβολείς προσπαθώντας να τους ηρεμήσουν, δόσεις που τις περιμένουμε, σαν ξερολούκουμα,
επαιτώντας σχεδόν, μέσα από ατελείωτες συναντήσεις, συσκέψεις, διάλογοι πεζοδρομίου στη Βουλή και άλλα πολλά ευτράπελα, συνθέτουν την Ελλάδα του σήμερα, μια Ελλάδα της ντροπής, της παρακμής, της διαφθοράς και της σήψης.
Και μέσα σε όλα αυτά, στα ξαφνικά, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς προετοιμασία, χωρίς ανακοινώσεις κάποιους μήνες πριν, χωρίς τίποτα από όλα αυτά που συνοδεύουν υπό φυσιολογικές συνθήκες την επίσημη επίσκεψη ενός αρχηγού κράτους σε ένα άλλο.
Εδώ όλα γίνονται στα ξαφνικά, σε ένα ταξίδι του τύπου ''πετάγομαι από το Βερολίνο στην Αθήνα'', εξάλλου τι Βερολίνο, τι Αθήνα πια, ένα και το αυτό, κάτι σαν αποικία, κάτι σαν προτεκτοράτο της Γερμανίας και με τη βούλα, ένα πράγμα.
Και μέσα σε όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγο, μας ανακοίνωσε με στόμφο και αποφασιστικότητα : ''Δεν πρόκειται να αφήσω την Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι ''.
Καλό και σύντομο !!!
Keywords
Τυχαία Θέματα