Ο Τουρκολιάς και η Eurobank

16:52 5/10/2012 - Πηγή: Olympia

Aμήχανος ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, παρακολουθεί την προσπάθεια του «βαθέως κράτος» της τράπεζας την οποία διοικεί να επιχειρεί να καταπιεί την Εurobank κατ΄ εντολήν του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Goldman Sachs!

Είναι ακριβώς αυτή η απόπειρα σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη ήττα του Μπαράκ Ομπάμα που φέρνει την Άνγκελα Μέρκελ

στην Αθήνα. Η πανέξυπνη Γερμανίδα επιλέγει την κατάλληλη στιγμή να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην υπόθεση διάσωσης της Ελλάδας εντός η εκτός ευρωζώνης μια και όλα είναι ανοιχτά.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην Εθνική Τράπεζα και στην ανθρωπογεωγραφία της.

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς είναι ένα μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος με ζηλευτή καριέρα και ειδίκευση στις Ναυτιλιακές Εταιρείες.

Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.
Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών , στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο. Επίσης είναι κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America το 1977 . Μετετέθη στο Λονδίνο ως Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης. Επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων και αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα, στην Τράπεζα NOVA SCOTIA.
Στο χώρο της Εθνικής Τράπεζας εισήλθε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών.
Η πιάτσα γνωρίζει πως ο σημερινός επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας έχει 3 στενούς φίλους: Τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σ αυτή τη συγκυρία αισθάνεται κάπως άβολα μια και οι δύο φίλοι του εφοπλιστές βρίσκονται στα μαχαίρια. Ο Τουρκολιάς ήταν αυτός που τους έφερε σε επαφή με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να επενδύσει στον Όμιλο Αλαφούζου.

O XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ "Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας είναι ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs και πρώην επικεφαλής του OΔΔΗΧ σε μια κρίσιμη συγκυρία όταν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οδηγούσαν την Ελλάδα στον επώδυνο ζυγό του Μνημονίου. Ο Χριστοδούλου εγκατέλειψε αυτή τη θέση 8 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του και επέστρεψε στην «ασφάλεια» της Εθνικής Τράπεζας.

Στέλεχος της ίδιας τράπεζας παλαιότερα, με ιδιαίτερη επίδοση στις δημόσιες σχέσεις, «εκδιώχθηκε» όταν ανέλαβε διοικητής ο Απόστολος Ταμβακάκης- βρήκε στέγη στον ΟΔΔΗΧ επί υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πριν από την Εθνική εργάζονταν στην Goldman Sachs, που έκανε το περιβόητο swap επί Σημίτη, το οποίο ξεκίνησε από 2,5 δισ. ευρώ, για να φτάσει τελικά στα 18 δισ. το κόστος για την Ελλάδα.

Όταν είχε

Keywords
Τυχαία Θέματα