''βολεσ'' μειμαρακη κατα τροικας...

22:29 27/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Σκληρή κριτική στο δημοσιονομικό πρόγραμμα που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα άσκησε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του ...
η οποία και έδωσε το έναυσμα των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που διεξάγεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε – μεταξύ άλλων – ότι «Μέσα στους επόμενους
έξι μήνες και υπό το βάρος των θυσιών, στις οποίες υποβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι Ευρωπαίοι πολίτες και κυρίως των Κρατών- μελών που μπήκαν στο πρόγραμμα, το οποίο πάντως συζητείται ακόμα και τώρα για τα λάθη τα οποία είχε και για την βιασύνη με την οποία έγινε, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην έρευνα που διενήργησε το ευρωκοινοβούλιο για την δράση της τρόικας στην χώρα μας λέγοντας « Είναι πολύ σημαντικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο καταρχήν ζήτησε τη λογοδοσία της Τρόικας και ότι τα Εθνικά Κοινοβούλια ενημερώνονται πλέον για τις κινήσεις αυτές. Χαίρομαι γιατί μεθαύριο θα υποδεχθούμε και τους δύο Εισηγητές και θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα και στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

Τέλος, εξήγησε ότι απαιτούνται «πειστικές εγγυήσεις» προς τους πολίτες ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί ώστε να αντιμετωπιστεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές η απειλή των ευρωσκεπτικιστών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα