«ΒΛΕΠΕΙ» ΛΥΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΑ

Ικανοποιητική πρόοδος επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, όσον αφορά στην επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Reuters. «Εκτιμώ ότι οι...
υπουργοί Οικονομικών σημείωσαν πρόοδο κατά τις συνομιλίες τους» δήλωσε η Γερμανίδα kαγκελάριος, προσερχόμενη σε δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,
συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι «θα επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας μέχρι την Τετάρτη».

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι παράγοντες, που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Γερμανίδας καγκελάριου. Ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, δήλωσε ότι απέχουν από την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στο χρέος της Ελλάδας ο ιδιωτικός τομέας και η Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι «δεν είμαστε καν κοντά σε συμφωνία».

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε πως η μείωση του χρέους της Ελλάδας, θα οδηγούσε τη χώρα μας «υπό την κηδεμονία της Ευρώπης» για πολλά χρόνια.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.

Λίγο πριν, δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, επικαλούμενο έγγραφο που χρησιμοποιείται στις συζητήσεις του Ecofin, ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, βάσει των οποίων θα ζητηθεί από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας tier 1 στο 9% έως τον Ιούνιο του 2012.
Keywords
Τυχαία Θέματα