Βενιζελος: "ερχονται οι κρισιμοτερες εκλογες μετα τη μεταπολιτευση"

22:13 6/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές από το 1974, γιατί από αυτές εξαρτάται η πορεία της χώρας για τις επόμενες δύο γενιές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος. Πάμε μπροστά, περνάμε μπροστά, ο στόχος της πρωτιάς είναι...
εφικτός
και επιβεβλημένος.
Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδρίασε σήμερα με διευρυμένη σύνθεση, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη της πορείας προς τις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ, στις προσεχείς εκλογές, επιλέγει τη στρατηγική της αλήθειας και προτείνει στον ελληνικό λαό «να υπογράψουμε συμβόλαιο αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε πανστρατιά όλα τα στελέχη του Κινήματος, τονίζοντας ότι στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη μετά τη μεταπολίτευση, δεν περισσεύει κανένας.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μέσα από τη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων μπορούν να βρεθούν και να πεισθούν να συμμετέχουν οι αυθεντικοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών.

Ζήτησε από όλα τα μέλη της ΚΟ να είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ σχετικά με τους διαγραφέντες βουλευτές ανέφερε ότι μπορούν
να επανενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ, υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος και το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε σήμερα ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι οι πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση, αφού σε αυτές δεν κρίνεται ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, αλλά η πορεία της χώρας, καθώς διακυβεύεται το μέλλον των δύο επόμενων γενεών, αλλά και η πορεία τη χώρας τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια.

Και ζήτησε από τους πολίτες να κατανοήσουν και εκείνοι το βάρος της δικής τους ευθύνης, διότι η απάντησή τους στην κάλπη θα κρίνει τη μοίρα του τόπου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ακροατήριο σήμερα είναι δικαιολογημένα καχύποπτο, αλλά οι εκλογές δεν πρέπει να είναι μια πιστοποίηση της κρίσης, αλλά η αφετηρία της εξόδου από την κρίση.

Επισήμανε ότι μέσα στο υπάρχον κλίμα εμφανίζονται «φαινόμενα εκφασισμού» και τόνισε ότι «η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στα άλλα κόμματα, τα οποία κατηγόρησε πως είτε κρύβονται επιμελώς, είτε δεν λένε τις θέσεις τους διότι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τόνισε επίσης ότι εκτός από τις πολιτικές δυνάμεις, κρύβονται και συστήματα εξουσίας, οικονομικά, επικοινωνιακά, που έχουν ευθύνες αλλά προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους.

Αναφορές έκανε ο κ. Βενιζέλος και στη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι καταρρίπτεται η θεωρία της επαναδιαπραγμάτευσης, εμπνευστής της οποίας είναι ο κ. Σαμαράς, τον οποίον θέλουν, κάποιοι, να τον διαδεχτούν σε αυτό τον ρόλο.

Το κεντρικό διακύβευμα για τη χώρα, τόνισε ο
Keywords
Τυχαία Θέματα