Βενεζουελα: για νεα θητεια ετοιμαζεται ο τσαβες

22:04 5/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Αλλη μία θητεία που θα του επιτρέψει να συμπληρώσει στο τέλος της μια εικοσαετία στην εξουσία διεκδικεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στις εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή, οπότε...
και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον 40χρονο Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι.

Ο 58χρονος Τσάβες παραμένει δημοφιλής στη χώρα χάρη στα πολλά κοινωνικά
προγράμματα που έχει χρηματοδοτήσει χρησιμοποιώντας τα έσοδα από το πετρέλαιο.

Θεωρείται φαβορί για τη νίκη (αλλά γενικά αυτό το αμφισβητεί η αντιπολίτευση) που θα του εξασφαλίσει άλλη μία εξαετή θητεία στην προεδρία, αν και ο Καπρίλες τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να κλείνει κάπως τη διαφορά, με τη μαραθώνια προεκλογική εκστρατεία που διεξάγει σε όλη τη χώρα.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο Καπρίλες ήταν 12 μονάδες πίσω από τον Τσάβες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος ο Τσάβες κρατά χαμηλούς τόνους ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές του να μη θριαμβολογούν. «Θα κερδίσουμε, αλλά δεν κερδίσαμε ακόμη», τους προειδοποίησε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο AFP παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του «έκανε λάθη» στην εφαρμογή προγραμμάτων τα οποία δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, ιδίως στις δημόσιες υπηρεσίες, και ζήτησε περισσότερο χρόνο από τους ψηφοφόρους για να ολοκληρώσει την «σοσιαλιστική επανάστασή» του.
Keywords
Τυχαία Θέματα