Βασιλικοτεροι του βασιλεως...

22:07 19/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας, αρκετές φορές είναι αλήθεια, για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω κάποιο λάθος, την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, δια χειρός Δημήτρη Χατζησωκράτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, αισθάνθηκα αναπόφευκτα...
το δημοκρατικό μου αισθητήριο να αφυπνίζεται, θέτοντας σε λειτουργία όλους τους αμυντικούς μου μηχανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσω εκφράσεις και λέξεις που ''έτριζαν ''.
Όλα ξεκίνησα όταν η ΔΗΜΑΡ ένοιωσε
την ανάγκη να πάρει θέση απέναντι στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες στην Ύδρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΣΔΟΕ για πάταξη της φοροδιαφυγής. Ως εδώ, καλά θα πει κάποιος. Όσο και αν ο τρόπος '' δράσης '' των εφοριακών ξένισε λίγο, καθώς η όλη επιχείρηση διαδραματίστηκε μάλλον '' άκομψα '' μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών, μα αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά το διασυρμό μας ανά τον πλανήτη, μέσω
'' καλοπροαίρετων '', όπως πάντα δημοσιευμάτων, έντυπων και ηλεκτρονικών, όλοι μας θα πούμε και θα συμφωνήσουμε ότι όντως η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί και να αντιμετωπιστεί.
Αυτό που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς όμως και τρομάζει και λίγο,είναι το ότι ένα κόμμα που αρέσκεται στο να διατυμπανίζει την αριστερή του προέλευση, χρησιμοποιεί στη ανακοίνωση του εκφράσεις όπως '' τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμφωνήσουν '', '' η πάταξη της φοροδιαφυγής δε θα γίνει με την προσέλευση στην εφορία των φοροδιαφευγόντων, μικρών και μεγάλων , οικεία βουλήσει ,αλλά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού, '' ''παρεμπόδιση εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας '', κάπου υπάρχει κάποιο λάθος.
Και καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσουν εκεί στη ΔΗΜΑΡ την ανακοίνωση που εξέδωσαν, συνυπολογίζοντας τα λόγια του Θανάση Ζαχαρόπουλου, πρώην μέλους πια της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ιδρυτικού στελέχους της, στην επιστολή αποχώρησης του από το Κόμμα : '' Αυτό το κόμμα πια δε με χωράει γιατί από την κυβερνώσα αριστερά κράτησε μόνο την κυβερνώσα και απεμπόλησε την αριστερά ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα