Βαρουφακης : μου ειπαν οτι αν δεν υπογραψουμε θα υπαρξουν capital controls!

18:45 4/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Στην αποκάλυψη ότι την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του υψηλόβαθμος Ευρωπαίος παράγοντας τον οποίο δεν κατονόμασε του είπε ότι εάν δεν υπογράψει Μνημόνιο θα υπάρξει capital controls προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κληθείς...
να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάνη Μηλιού ο οποίος υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε επιβληθεί περιορισμός 300 ευρώ στις αναλήψεις.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το Ν. Ευαγγελάτο,
συνέχισε : «οπότε το να επιβάλλουμε εμείς στον εαυτό μας είναι λάθος. Πρέπει να επικρατήσει μια νηφαλιότητα γιατί έχουμε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις Βρυξέλλες και όσα προτάθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης στη συνάντηση που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Τάχθηκε απόλυτα αρνητικός στο ενδεχόμενο υπαγωγής του ρεύματος στο 23% προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα η ελληνική οικονομία να παράξει 1,8 -2 δισ. ευρώ από αύξηση φορολογίας όπως το ρεύμα στο 23%». «Ούτε ένας αιθεροβάμων νεοφιλελύθερος δεν θα το δεχόταν αυτό» συμπλήρωσε.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά επέμεινε σε όσα είχε υποστηρίξει στη Βουλή ότι, δηλαδή, δεν θα αλλάξει τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα