Τσελσι - μπενιφκα στον τελικο του γιουροπα λιγκ

10:43 3/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Η Τσέλσι και η Μπενφίκα είναι οι δύο ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, που την εφετινή χρονιά θα διεξαχθεί στο Αμστερνταμ (18/5). Οι «μπλε» έφτασαν σε δεύτερη νίκη (3-1) επί της...
Βασιλείας, ενώ οι «Αετοί» κατάφεραν να ανατρέψουν το σε βάρος τους 0-1 από το πρώτο ματς και τελικά με το 3-1 κόντρα στη Φενερμπαχτσέ εξασφάλισαν την πρόκριση.

Η Τσέλσι μέσα σε ένα δεκάλεπτο, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έδιωξε τα σύννεφα της ανησυχίας. Η Βασιλεία προηγήθηκε στο
σκορ, αλλά όταν σοβαρεύτηκαν οι γηπεδούχοι, με συνοπτικές διαδικασίες σημείωσαν τρία γκολ.

Στο 9' ο Λάμπαρντ είχε δοκάρι για την Τσέλσι και στο 45' ο Σαλάχ έκανε το 0-1 για τη Βασιλεία. Το 1-1 ήρθε στο 50' με τον Τόρες, το 2-1 πέτυχε ο Μόουζες στο 52' και το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με καταπληκτικό σουτ του Νταβίντ Λουίς στο 59'. Η Βασιλεία θέλησε να αντιδράσει , αλλά το σουτ του Φράι στο 63' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ετσι, η Τσέλσι προκρίθηκε με δύο νίκες(2-1 το σκορ στη Βασιλεία) και θέλει να πάρει μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Αν το καταφέρει θα πρόκειται για την πρώτη ομάδα που το κάνει σε δύο κολλητές χρονιές.

Στη Λισαβώνα, η Μπενφίκα ανέτρεψε τα δεδομένα και προκρίθηκε. Το 1-0 ο Γκαϊτάν στο 9' για να ισοφαρίσει ο Κάιτ με πέναλτι στο 23' για τη Φενερμπαχτσέ. Στη συνέχεια, αποδείχθηκε πως ο παραγουανός επιθετικός Οσκαρ Καρντόζο ήταν ο ...αετός για τη Μπενφίκα. Το 2-1 στο 35' και το 3-1 στο 66', δύο γκολ ο Καρντόζο και σπουδαία πρόκριση η Μπενφίκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα