Τροπολογια για την καταργηση του 25ευρου στα νοσοκομεια απο το κκε...

20:18 7/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Την κατάργηση του μέτρου της καταβολής του ποσού των 25 ευρώ για την εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ προτείνει με τροπολογία της η ΚΟ του ΚΚΕ.
Ειδικότερα, η τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου ...
του υπουργείου Υποδομών «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» έχει ως εξής:
«Άρθρο: Κατάργηση της καταβολής από τους ασθενείς των είκοσι πέντε ( 25 ) ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣY, της καταβολής του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή καθώς και των πέντε ( 5 ) ευρώ για εξετάσεις
στα Εξωτερικά Ιατρεία.
Καταργείται αναδρομικά από τότε που ίσχυσε η διάταξη του άρθρου 1 παράγραφος ΙΒ, υποπαράγραφος ΙΒ2, περίπτωση 12 του νόμου 4093/2012, καθώς επίσης και κάθε υπουργική απόφαση ή άλλη κανονιστική διάταξη ή εγκύκλιος έχει εκδοθεί σε εφαρμογή ή κατ’ εξουσιοδότηση της πιο πάνω καταργούμενης διάταξης νόμουΗ υποχρέωση καταβολής των πέντε ( 5 ) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Υγείας καταργείται».Υπογράφουν οι εξής βουλευτές: Αλ. Παπαρήγα, Ελ. Γερασιμίδου, Ι. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Ν. Καραθανασόπουλος, Χρ. Κατσώτης, Θ. Κωνσταντινίδης, Γ. Λαμπρούλης, Δ. Μανωλάκου, Ν. Μωραΐτης, Θ. Παφίλης, Σπ. Χαλβατζής.
Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η κυβέρνηση συνεχίζει την υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ μεταφέρει «όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα