Τρομος και πανικος στη βοστωνη...

17:13 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro

... ΤΟ FBI, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ...
Οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα σε διαμέρισμα σε προάστιο της Βοστόνης προσπαθώντας να διαλευκάνουν τα αίτια και να εντοπίσουν τους δράστες των επιθέσεων που άφησαν τρεις νεκρούς και 144 τραυματίες...
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό... σταθμό "WBZ- TV" , το διαμέρισμα βρίσκεται στην πόλη Ρεβέρ. Πριν
από λίγο, οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία και πρόσθεσαν ότι έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα έρευνας. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της ανάκρισης δεν έχουν γνωστά.

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ όμως η αμερικανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία καλείται τώρα να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι βόμβες που σκόρπισαν τον θάνατο στη Βοστόνη φέρουν την υπογραφή της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα ή αν τοποθετήθηκαν από μέλη αμερικανικής αντικυβερνητικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική πράξη την ώρα που ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας "δείχνουν" Αλ Κάιντα. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη αυξήσει την περίμετρο ασφάλειας γύρω από τον Λευκό Οίκο για προληπτικούς λόγους.

Ο Γκόρντον Κορέρα, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας για το BBC, δήλωσε πως ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες θυμίζει τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Την άποψή του ενισχύει και το γεγονός πως οι γιατροί στα νοσοκομεία της Βοστόνης όπου έχουν μεταφερθεί οι δεκάδες τραυματίες, βγάζουν από τα θύματα σιδερένιες βολίδες και θραύσματα, γεγονός που υποδεικνύει πως οι δράστες είχαν φτιάξει βόμβες για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα!

Ομοσπονδιακός πράκτορας, δήλωσε στο CNN ότι με βάση τις έρευνες, πρόκειται για οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο με στόχο να δολοφονηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Κι αυτό προκύπτει κυρίως από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν οι βόμβες . Εκτός από το FBI, δράση έχει αναλάβει και η υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), με πρώτο της μέλημα να θέσει προσωρινούς περιορισμούς των πτήσεων στη Βοστόνη.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα