Τρισαγιο στη μνημη του αρχιεπισκοπου χριστοδουλου...

18:16 28/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο Α Κοιμητήριο Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις μνήμην ...
του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Το παρών έδωσαν τα πνευματικά του παιδιά, πνευματικοί αδελφοί, συνεργάτες και απλός κόσμος για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησε
ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες για όσα είπε για τον μακαριστό Χριστόδουλο, ενώ τόνισε τα 9 χαρακτηριστικά που είχε λέγοντας χαρακτηριστικά: 1) Δεν ήταν ηττοπαθής, 2) Δεχόταν τις ποικίλες προκλήσεις της κοινωνίας ως ευκαιρίες να διακηρύξει την αλήθεια του ευαγγελίου 3) Δεν φοβήθηκε ποτέ τις εναντίον του επιθέσεις 4) Ενδιαφερόταν συνεχώς για τον λαό του Θεού 5) Ήθελε να είναι όπως θα λέγαμε σήμερα επίκαιρα ενεργός πολίτης 6) Εργαζόταν συνεχώς και δημιουργούσε 7) Αντιμετώπιζε με μακροθυμία την αρνητική κριτική των εχθρών του 8) Ενθουσιαζόταν από τα μεγάλα οράματα για την Εκκλησία για την κοινωνία, για την πατρίδα, για την οικογένεια και την παιδεία 9) Αισθανόταν ότι όφειλε να φροντίζει όλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: www.romfea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα