''η οικονομικη δραστηριοτητα επιταχυνεται''...

16:08 10/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο προειδοποιεί και για τους κινδύνους που ενδεχομένως να επηρεάσουν...
την οικονομική ανάκαμψη στις αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες.

Μιλώντας χθες Κυριακή σε συνέδριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αμερικής που διεξήχθη στο Μόντρεαλ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν
Λαγκάρντ ανέφερε πως οι συνολικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας βελτιώνονται. «Η οικονομική δραστηριότητα επιταχύνεται, και παρά το ανώμαλο ξεκίνημα στις αρχές του έτους, αναμένουμε μια αύξηση 3,6% το 2014 και 3,9% το 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε πως στις προηγμένες οικονομίες και ειδικά στη ζώνη του ευρώ υπάρχει ο αναδυόμενος κίνδυνος της χαμηλής διαμόρφωσης του πληθωρισμού. Όπως εξήγησε μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού μπορεί να εκτροχιάσει την διαφαινόμενη ανάκαμψη και να καταστείλει την ανάπτυξη και την απασχόληση. «Η πρόσφατη δυναμική στάση από την ΕΚΤ είναι πολύ ευπρόσδεκτη, και θεωρούμε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι είναι πρόθυμη να κάνει περισσότερα εάν κριθεί απαραίτητο», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακόμη, εστίασε στο γεγονός ότι στη ζώνη του ευρώ έχουν επέλθει βαθιές αλλαγές στην οικονομική της αρχιτεκτονικής και πως είναι κρίσιμο τώρα να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, ιδίως δε η τραπεζική ένωση.

Η ίδια είπε πως στις αναδυόμενες οικονομίες υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της μεταβλητότητας και την αύξηση της χρηματοπιστωτικής αστάθειας , ενώ ειδική αναφορά έκανε στις γεωπολιτικές εντάσεις και ειδικά στην κατάσταση στην Ουκρανία τονίζοντας πως θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις εάν η κρίση εξαπλωνόταν.
Keywords
Τυχαία Θέματα