''ton σκοτωσαν σα ζωο''...

12:30 9/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένας ακόμα άοπλος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού στην Νότιο Καρολίνα...
των ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό στη λίστα των αδικοχαμένων θυμάτων αστυνομικής βίας.

Ο 50χρονος Γουόλτερ «Λαμάρ» Σκοτ, έχασε τη ζωή του όταν ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ τον πυροβόλησε στην πλάτη οκτώ φορές, ενώ το θύμα έτρεχε μακριά του.

Αρχικά ο Σλάγκερ ισχυρίστηκε πως ο 50χρονος είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του, ενώ όταν κάλεσε στην υπηρεσία του για να αναφέρει το περιστατικό δήλωσε ότι το θύμα του είχε πάρει το
τέιζερ.

Ωστόσο, βίντεο που κατέγραψε περαστικός αποκαλύπτει τη ροή των γεγονότων, καθώς απεικονίζει τον αστυνομικό να πυροβολεί τον άοπλο άνδρα, ο οποίος έτρεχε να σωθεί. Την ίδια ώρα, καταγράφεται ο Σλάγκερ να ρίχνει ένα αντικείμενο δίπλα στη σορό του Σκοτ, το οποίο εικάζεται ότι είναι το τέιζέρ του, επομένως είναι πιθανό ο αστυνομικός να θέλησε να παραπλανήσει τις αρχές.

«Τον σκότωσαν σαν ζώο», δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Σκοτ, ενώ ο πατέρας του πρόσθεσε: «Έμοιαζε σαν να κυνηγούσε ένα ελάφι στο δάσος».

Όσο για τον περαστικό που κατέγραψε τη δολοφονία του γιου του, ο άνδρας είπε: «Ευχαριστώ τον νεαρό που το έκανε, όποιος και αν ήταν. Όταν το είδα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και η καρδιά μου ράγισε. Θα μπορούσαν να είχαν κρύψει κάτω από το χαλί την υπόθεση όπως πολλές άλλες».

Ο Σλάγκερ έχει κατηγορηθεί για δολοφονία και κινδυνεύει είτε με φυλάκιση έως 30 ετών είτε με τη θανατική ποινή.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Νορθ Τσάρλεστον, Κιθ Σάμει, επισήμανε πως το βίντεο αποκαλύπτει την «κακή απόφαση» που πήρε ο αστυνομικός, ενώ ευχαρίστησε τον περαστικό που κατέγραψε το γεγονός καθώς όπως είπε χωρίς τα πλάνα δε θα ήταν γνωστό πώς σημειώθηκε το περιστατικό. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως ο αστυνομικός παύθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ πρόσθεσε πως έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελία καμερών τις οποίες θα πρέπει να φέρουν στο σώμα τους οι αστυνομικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα