''το ταμειον δεν ειναι μειον''...

21:22 7/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε επενδύσεις 0,5 δισ. ευρώ θα προχωρήσει ο Όμιλος ΟΤΕ το επόμενο διάστημα, με έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων σταθερής και κινητής σε Ελλάδα και Ρουμανία,...
σύμφωνα με την τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με τους αναλυτές που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους της εταιρείας.

Οι επικεφαλής του ΟΤΕ έκαναν λόγο για μετάβαση σε All IP μέσα στην πενταετία, ενώ ήδη η εταιρεία
έχει υποσχεθεί επενδύσεις 1,2 δισ. εντός των τειχών μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει πως ο δανεισμός του ομίλου είναι από τους χαμηλότερους πανευρωπαϊκά σε ομοειδείς εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το εκτενές πλάνο επενδύσεων και τον εντυπωσιακό περιορισμό του δανεισμού, η εταιρεία διαθέτει, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, ταμειακά διαθέσιμα περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό συγκαταλέγει τον ΟΤΕ μεταξύ των ελάχιστων εταιρειών στη χώρα που μπορούν να υποστηρίξουν ότι διαθέτουν τόσο ρευστό, πιθανά και τη μοναδική, ενώ δίνει στον ΟΤΕ γερές βάσεις για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από το περιβάλλον με σιγουριά.

«Ο ΟΤΕ μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσαμάζ στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ενώ επανέλαβε το αίτημα του ΟΤΕ για διαφανή και δίκαιη ρύθμιση. Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εναλλακτικοί πάροχοι για να σταματήσει η COSMOTE να διαθέτει πακέτο που συνδυάζει κινητή και σταθερή τηλεφωνία. «Η κινητή τηλεφωνία δεν ρυθμίζεται», ανέφερε. «Θα ήταν παράλογο η ΕΕΤΤ να σταματήσει ένα προϊόν που οι άλλες εταιρείες το παρέχουν εδώ και πέντε χρόνια».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα