''το νοεμβριο η εξοδος της ιρλανδιας απο το σχεδιο διασωσησ''...

Η έξοδος της Ιρλανδίας από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προεδρεύει του Eurogroup...

«Θα συζητήσουμε και ελπίζω να αποφασίσουμε σχετικά με την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα, πιθανότατα προς το Νοέμβριο », δήλωσε, καθώς οι οικονομικοί δείκτες είναι πολλά υποσχόμενοι, όπως πρόσθεσε κατά την είσοδό του στην συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου , οι ηγέτες της Ιρλανδίας επιβεβαίωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης
της ΕΕ και του ΔΝΤ, στις 15 Δεκεμβρίου, και μπορεί να μην χρειαστεί η λεγόμενη προληπτική πιστωτική γραμμή , διότι υπάρχει ήδη αρκετή ρευστότητα εάν κάποια νέα κρίση αναδυθεί από το πακέτο διάσωσης της .

Ο Ολι Ρεν στη σύνοδο του Eurogroup Επίσης, φτάνοντας νωρίτερα για τη συνάντηση , ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τους ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων , λόγω της βελτίωσης της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής , καθώς και τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης . Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal για τις εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , που έπρεπε να εργαστούν από κοινού για τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, είπε ότι δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα.
«Τώρα η σχέση των δύο πλευρών είναι πολύ καλή και αποτελεσματική , και συνεργαζόμαστε πολύ καλά μαζί με το ΔΝΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα