Το νατο περιοριζει τις επιχειρησεις στο αφγανισταν

17:54 18/9/2012 - Πηγή: Fimotro

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Τρίτη πως περιορίζει τις μεικτές περιπολίες με τις αφγανικές δυνάμεις, μετά την έξαρση των επιθέσεων εναντίον των στρατιωτών της συμμαχίας από Αφγανούς...
στρατιώτες και αστυνομικούς.

Μόνο επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας θα πραγματοποιούνται στη χώρα, ενώ οι περισσότερες μεικτές περιπολίες εγκαταλείπονται και θα πραγματοποιούνται μόνο για συγκεκριμένο αριθμό στρατιωτών.
Η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών
μονάδων θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα εγκρίνεται από τις περιφερειακές διοικήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της Isaf, Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν «διέταξε όλους τους διοικητές να επανεξετάσουν τις επιχειρήσεις τους με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματικός από την Ουάσινγκτον.

Η μείωση του αριθμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενδέχεται να είναι προσωρινή, δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

«Αυτό το βλέπουμε σαν μια προσωρινή, συνετή απάντηση στις σημερινές απειλές από την αμερικανική ταινία και τις εσωτερικές επιθέσεις» δήλωσε ο συνταγματάρχης Τομ Κόλις, ανώτερος εκπρόσωπος των υπό το ΝΑΤΟ δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα πίσω για τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν, ενώ δημιουργεί προβλήματα κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους άξονες της στρατηγικής αυτής για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Η μεγάλη αύξηση επιθέσεων στο Αφγανιστάν, οι οποίες έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο 51 στρατιωτών της Isaf από την αρχή του χρόνου, ανάγκασε την αμερικανική διοίκηση, που ηγείται των συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα, να παραδεχτεί πως οι βιαιότητες αυτές αποτελούν σοβαρή απειλή για τον δυτικό πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα