VIDEO: Κορεάτης ράπερ σαρώνει σε youtube και charts

17:44 18/9/2012 - Πηγή: 24wro
Καθιερώθηκε στη χώρα του αλλά την απόλυτη αποθέωση τη ζει στην Αμερική...

Το όνομά του είναι PSY είναι Κορεάτικης καταγωγής - συγκεκριμένα από την Νότιο Κορέα, όχι από τη Βόρειο όπου οι πολίτες υποχρεούνταν να κλαίνε τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ αφότου πέθανε επί τρεις εβδομάδες. Ο Psy παραείναι χαρούμενος και το δείχνει με τον χορό και τη μουσική του. Το ραπ τραγούδι που τον καθιέρωσε με τον τίτλο «Gangnam style» έγινε χιτ στην πατρίδα του αλλά από τότε που ο καλλιτέχνης
αποφάσισε να κυνηγήσει το american dream είδε αστράκια από την επιτυχία. Οι Αμερικάνοι πρώτοι στην κατανάλωση κάθε σαχλαμάρας έχουν κάνει τον Psy αστέρι πρώτου μεγέθους. Εντυπωσιάζονται από τους στίχους του τραγουδιού του μέχρι τις χορευτικές του φιγούρες. Ακόμα και καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς παραδέχονται την επιτυχία του Psy και την απήχηση που έχει σε όλο τον κόσμο. Η Britney Spears δήλωσε ότι θα ήθελε να μάθε να χορεύει Gangnam Style κι έτσι βρέθηκε να παίρνει μαθήματα από τον Κορεάτη συνάδελφό της. Ο χορός - ο θεός να τον κάνει χορό- όπως θα δείτε και στο βίντεο περιλαμβάνει πηδηματάκια δεξιά κι αριστερά ενώ τα χέρια ενώνονται σαν να έχουν περαστεί χειροπέδες και να προσπαθείς να τις βγάλεις.
Το Gangnam style, όπως έχει εξηγήσει ο Κορεάτης ράπερ είναι μια έκφραση στην καθομιλουμένη γλώσσα της Κορέας και παραπέμπει στον τρόπο ζωής των κατοίκων του Gangnam, μια εύπορη περιοχή στη Σεούλ. Ειδικά το βίντεο του τραγουδιού έχει προβληθεί πάνω από 190 εκατομμύρια φορές και έχει εμπνεύσει εκατομμύρια χρήστες που το σατιρίζουν να ανεβάσουν αντίστοιχες παρωδίες.

kamarinia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα