Το μυστικο για μια πετυχημενη καριερα...

14:32 16/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Ύστερα από 40 χρόνια στη Wall Street, o Joe Perella αποκαλύπτει το “μυστικό” για το κτίσιμο μιας πετυχημένης καριέρας με διάρκεια στην αδυσώπητη βιομηχανία των χρηματοοικονομικών...
Έχοντας περάσει μία ολόκληρη ζωή στο κτίριο της Perella Weinberg στη Wall Street, της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας, ο 73χρονος CEO, που εγκατέλειψε τη Morgan Stanley για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, μοιράζεται με τους αναγνώστες
του site Οne Wire, το οποίο εξειδικεύεται στην καριέρα στα χρηματοοικονομικά, το απόσταγμα της σοφίας που συγκέντρωσε όλα αυτές τις δεκαετίες.

“Πιστεύω ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι δουλεύουν σκληρότερα από το μέσο όρο. Είναι όλοι έξυπνοι. Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι σε αυτόν τον κόσμο που δεν είναι πετυχημένοι. Εδώ μπαίνει η τύχη. Το ονομάζω serendipity (ευχάριστο τυχαίο γεγονός). Ωστόσο, φτιάχνεις την τύχη σου, δουλεύοντας σκληρά...πέρα από το μέγιστο που μπορείς να αποδώσεις”, τονίζει ο Perella, στη συνέντευξη που αναμεταδίδει τo Business Insider.
O ίδιος διευκρινίζει ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν έχουν μέγιστο όριο στην απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι πάντα προσπαθούν για το παραπάνω. Δεν υπάρχει οροφή. Δεν υπάρχει επιτυχία για τους πετυχημένους.
"Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι”, λέει ο Perella. "Ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα σήμερα αυτό που έκαναν χθες κι εργάζονται κάθε ημέρα, λέγοντας: “Πώς θα το κάνω καλύτερα; Πώς θα φτιάξω μία καλύτερη εταιρεία; Πώς θα εξασφαλίσουμε καλύτερες αποδόσεις για τους επενδυτές μας;”
Ο Perella συμβουλεύει τους νέους, που ξεκινούν καριέρα στα χρηματοοικονομικά, να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στο μυαλό τους και όταν πηγαίνουν να δώσουν συνέντευξη για μία δουλειά να σκέφτονται ότι όλοι μπορεί να είναι καλοί εργοδότες, αλλά το θέμα γιατί θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά και τι γνωρίζουν για την εταιρεία.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα