Το «μαυρο» στην ερτ πληρωνει τωρα τις αποζημιωσεισ!

12:19 30/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τελικά η κυβέρνηση, σχεδόν 14 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, που κανένας δεν κατάλαβε, γιατί διάλεξε, έναν παρανοϊκό τρόπο να την κλείσει, αποφάσισε να πληρώσει τις αποζημιώσεις. Αλήθεια, ακόμη...
και σήμερα έχει συνειδητοποιήσει γιατί έριξε το «μαύρο» σε έναν υγιή φορέα, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού; Μόνο κάποια εξεταστική επιτροπή, αν ερευνήσει την υπόθεση, και στείλει κάποιους στο εδώλιο, θα μάθουμε.

Αύριο η την
Παρασκευή 1 Αυγούστου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των πρώην και νυν εργαζομένων της ΕΡΤ, όλες οι πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, ρεπό κλπ) με πλήρη εκκαθάριση, μετά την οικονομική ομηρία και εξαθλίωση που τους κράτησε όλο αυτό το διάστημα.

Οι αποζημιώσεις, που αφορούν τα μεγαλύτερα ποσά, από 15-60.000 θα πληρωθούν 15-20 Αυγούστου σε πλήρη εκκαθάριση με το ενιαίο μισθολόγιο. Από την αποζημίωση εξαιρούνται, όσοι μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ Παυλόπουλου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το συνολικό ποσό που θα πάρουν για τις αποζημιώσεις είναι περίπου 18 εκατ. Ευρώ. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, όπως έχουμε ξαναγράψει, ότι, όσοι προσληφθούν στο νέο «μόρφωμα» ΝΕΡΙΤ, θα αποζημιωθούν με το ανώτατο ποσό των 15 χιλιάδων. Όσοι έχουν πάρει περισσότερα πρέπει να τα επιστρέψουν. Πάντως καταβάλλεται προσπάθεια, για να βρεθεί τρόπος, έστω και με ελάχιστα χρήματα να αποζημιωθούν και αυτοί. Είναι όμως αρκετά δύσκολο.

Για τους απολυμένους-εργαζόμενους της ΕΡΤ, ERTopen και ομοσπονδίας κλείνει ο πρώτος κύκλος αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για μια ελεύθερη και ανοιχτή ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων, όπως λένε οι ίδιοι θα συνεχιστεί μέχρι να ανοίξει η ΕΡΤ και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, και τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, που δεν θα αργήσουν να έλθουν. Αντιπαράθεση και αγώνας συνέχεια.

Η κυβέρνηση, αν και έχει καταλάβει το μεγάλο «λάθος» ο εγωισμός δεν την αφήνει να ζητήσει μια «συγνώμη!!!»

Κάνοντας έναν απολογισμό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τα κυβερνητικά «κέρδη» σε μια αψυχολόγητη και πρωτοφανή ενέργεια, η κατάσταση έχει ως εξής:

-Συνεργάτες και μυστικοσύμβουλοι φόρτωσαν το σταυρό του μαρτυρίου της ΕΡΤ στην κυβέρνηση και την εγκατέλειψαν.

-Υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης, φέρουν τεράστιες ευθύνες, με νομοθετήματα και πράξεις ΠνΠ και ΚΥΑ να συμμετέχουν στο έγκλημα, παραβιάζοντας Σύνταγμα και νόμους!

-Να χρεωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το κλείσιμο του υγιούς οργανισμού της ΕΡΤ με περισσότερα από 400 εκατ.

-Να γίνει πλιάτσικο μεγάλη περιουσία της ΕΡΤ σε αναμεταδότες και πομπούς σε όλη την επικράτεια αφού εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους μετά το μαύρο, και άλλος ηλεκτρονικός πλούτος να σαπίζει στις αποθήκες.

-Να διοριστεί ένα εποπτικό συμβούλιο σε έναν ανύπαρκτο οργανισμό που κανείς δεν γνωρίζει γιατί υπάρχει, και τι πρόσφερε πέρα από τις απομακρύνσεις Προκοπάκη-Ευαγγελάκου, που φεύγει στις 21 Αυγούστου.

-Να διαγράψουν μια ιστορία ήχου και εικόνας(η ιστορία δεν διαγράφεται) που για 75 χρόνια έφθανε σε κάθε ελληνικό σπίτι, με τη «Θεία Λένα» και άλλα προγράμματα που γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές.

-Να πάνε στα σπίτια τους 2500 χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς λόγο.

-Να δημιουργήσει στη θέση της ΕΡΤ ένα «μόρφωμα» φορτωμένο με περισσότερες «αμαρτίες» και αρρώστιες για τις οποίες έκλεισε. Μάλιστα αυξάνονται με ρυθμό αφροδισιακών νοσημάτων!!!

-Να λειτουργεί με «ενοικιαζόμενους σκλάβους» για τις κυβερνητικές ανάγκες, και να σπαταλά χρήματα σε ιδιώτες, για συνεργεία και εξοπλισμό.

-Να χάσει το υφυπουργείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και να διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ!

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση; Βλέπει φως επαναλειτουργίας; Άνοιξε επιτέλους τα μάτια της και είδε το κοινωνικό έγκλημα που έκανε; Και για πιο λόγο; Υπάρχει απάντηση;

Μήπως η κυβερνητική εκπρόσωπος και η Φωτεινή Πιπιλή, που ήταν υπέρμαχες του κλεισίματος, μέσω των «παραθύρων» έχουν απάντηση; Δεν έβαζαν «γλώσσα» μέσα τους, χειρότερες και από «γαλιάντρες» ας μας πουν πόσο ευχαριστημένες είναι με τα όσα διαδραματίζονται στο ραδιομέγαρο;
Έχουμε κάποια απάντηση; Η κατάπιαμε τη γλώσσα μας;

Ένα είναι γεγονός, ότι ο Α. Σαμαράς έκανε «λάθος!». Γι΄αυτό θα τον κρίνει η ιστορία. Όταν όμως τον αποσυρθεί από την πολιτική, και θα ξεκουράζεται στην αυλή του σπιτιού του, κάνοντας απολογισμό, της διακυβέρνησής του, τότε θα κατανοήσει το μέγεθος του κλεισίματος της ΕΕΡΤ! Προς το παρόν ας απολαμβάνει το «θρόνο» της εξουσίας!

Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι η «λερναία Ύδρα» που τον έχει πλησιάσει επικίνδυνα, είναι έτοιμη να τον κατασπαράξει, όσα κεφάλια και αν προσπαθεί να κόψει, αφού στο ένα φυτρώνουν δέκα, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Και αν ακόμα αποφευχθούν με την εκλογή προέδρου με πιθανότητες 1/100, θα γίνουν το 2016. Δηλαδή 15 μήνες αργότερα. Τότε θα έχει αλλάξει κάτι; Η τρόικα, δανειστές, κοράκια και Μέργκελ θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού;
Keywords
Τυχαία Θέματα